fbpx

Η Μαριάνα Ματσουκάτο στην Ελλάδα


Η συγγραφέας και καθηγήτρια οικονομικών, Μαριάνα Ματσουκάτο [Mariana Mazzucato], επισκέπτεται την Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο της Το επιχειρηματικό κράτος. Ανατρέποντας τους μύθους που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κριτική. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελεί σημείο αναφοράς στη διεθνή συζήτηση για τη σχέση του κράτους με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Κριτική και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Μαΐου στις 19.30 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Β. Κωνσταντίνου 48). Την ομιλήτρια θα προσφωνήσει ο Κώστας Φωτάκης, αναπληρωτής υπουργός έρευνας και καινοτομίας, ενώ θα μιλήσουν και η Εύη Σαχίνη, διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ο Κωστής Βαΐτσος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής τεχνολογικής, οικονομικής και βιομηχανικής στρατηγικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Mariana Mazzucato θα μιλήσει στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά. Οι υπόλοιπες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά.

Η Mariana Mazzucato είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex, όπου κατέχει την έδρα RM Phillis στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική (Science and Technology Policy). Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται στη σχέση μεταξύ χρηματοοικονομικών αγορών, καινοτομίας και οικονομικής μεγέθυνσης. Πλούσιο υλικό για την ίδια και το έργο της μπορείτε να βρείτε στην προσωπική της σελίδα www.marianamazzucato.com


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.