fbpx
Ο Βασίλης Αλεξάκης στις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Βασίλης Αλεξάκης στις εκδόσεις Μεταίχμιο


Ο Βασίλης Αλεξάκης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, ανήκει πλέον στο δυναμικό των εκδόσεων Μεταίχμιο. Σύντομα πρόκειται να επανεκδοθούν σημαντικά παλιότερα μυθιστορήματά του, ενώ θα εκδοθεί και το νέο του βιβλίο με τίτλο La Clarinette που κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία.

Ο Βασίλης Αλεξάκης, εγκατεστημένος στο Παρίσι από το 1968, όπου δούλεψε ως δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου, εξοικειώθηκε με τη γαλλική γλώσσα στην οποία άρχισε να γράφει τα βιβλία του. Μοιράζοντας τη ζωή του για δεκαετίες ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι, ο Αλεξάκης γράφει και μεταφράζει ο ίδιος τα βιβλία του. Έργα του έχουν εκδοθεί, εκτός από τη Γαλλία και την Ελλάδα, στη Γερμανία, την Ισπανία, την Αρμενία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Πολυβραβευμένος, έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το βραβείο Médicis, το βραβείο Αλμπέρ Καμύ, και το 2007 με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας για το έργο του μ.Χ. Αγαπημένος του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, φέρει τη σφραγίδα του έμπειρου έλληνα συγγραφέα που έχει ζήσει σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έχει μάθει να συνομιλεί με ένα κοινό ευρύτερο από το ελληνόφωνο, κάτι που αναγνωρίζει κανείς αμέσως στο έργο του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.