fbpx
Εκτέλεση Σύρου ποιητή από το Ισλαμικό Κράτος

Εκτέλεση Σύρου ποιητή από το Ισλαμικό Κράτος


Το Iσλαμικό Kράτος δολοφόνησε τον Σύρο ποιητή Μοχάμαντ Μπασίρ Αλ Αανί (Mohammad Bashir al Aani) και τον γιο του Εγιάς (Eyass) πριν από λίγες μέρες. Μέλη του ISIS είχαν απαγάγει τον ποιητή και τον γιο του στις αρχές του έτους στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου είχαν επιστρέψει για την ταφή της σύζυγό του που είχε αποβιώσει σε νοσοκομείο της Δαμασκού. Οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν, μαζί με άλλα άτομα, σε άγνωστη τοποθεσία όπου και κρατούνταν έως την εκτέλεσή τους με την κατηγορία της αποστασίας.

Εκτέλεση Σύρου ποιητή από το Ισλαμικό ΚράτοςΓεννημένος το 1960, ο Αανί ανήκε στους επιφανείς ποιητές της Συρίας και ήταν μέλος της Ένωσης Αράβων Συγγραφέων στη Συρία. Είχε εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές.

«Οι νέοι ναζί του ISIS σκότωσαν τον Μπασίρ Αλ Αανί, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ποίηση», έγραψε ο δημοσιογράφος Γουαέλ Σαγουάχ αποχαιρετώντας τον φίλο του.

Στη δολοφονία του σύρου ποιητή αναφέρεται η ελληνική Εταιρεία Συγγραφέων στη σημερινή ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ο φετινός εορτασμός «βρίσκει την ποίηση τραυματισμένη και τον κόσμο σκοτεινιασμένο από κρίσεις, πολέμους και θρησκευτικούς φανατισμούς». Και η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων καταλήγει: «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ποίηση: την Ποίηση όσο ακόμα μπορεί να αποτελεί έναν επιπλέον ορισμό της ελευθερίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.