fbpx
Ο Ντον ΝτεΛίλλο στην Αθήνα

Ο Ντον ΝτεΛίλλο στην Αθήνα


Ο Ντον ΝτεΛίλλο, ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς των τελευταίων 30 χρόνων, επιστρέφει στην Ελλάδα, τον αγαπημένο τόπο της νιότης του. Την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο αμερικανός συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη στις 7 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107)*, ενώ την Πέμπτη 17 Μαρτίου θα βρεθεί στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310), για να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του (7-8 μ.μ.)

Γνήσιος ανατόμος της παράνοιας της εποχής μας, των φανερών αλλά και αφανών σχέσεων εξουσίας, των συλλογικών φοβιών και ατομικών εμμονών, με σπουδαία ψυχολογικά και συνάμα πολιτικά μυθιστορήματα στο ενεργητικό του, όπως τα Ζυγός, Υπόγειος κόσμος, Λευκός θόρυβος, Κοσμόπολις, ο Ντον ΝτεΛίλλο δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς.

Αφού εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία στη Νέα Υόρκη, ο ΝτεΛίλλο στράφηκε στην πεζογραφία, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη «αμερικανική τραγωδία», όπως ορίζει ο ίδιος τη δολοφονία του Προέδρου Κένεντι. Το περίφημο ερασιτεχνικό φιλμ της στιγμής του φόνου αποτελεί θέμα ανάλυσης από τον ίδιο το συγγραφέα σε κατοπινά του έργα, στα οποία θίγει με υπόγειο, ανησυχαστικό τρόπο τη σκοτεινή δύναμη της εικόνας στην εποχή μας, πολύ συχνά σε κόντρα με αυτό που εκλαμβάνουμε ως πραγματικό ή απλώς λογικό.

Ο Ντον ΝτεΛίλλο γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης το 1936. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα. Είναι ο πρώτος Αμερικανός που τιμήθηκε με το Jerusalem Prize, το 1999, για το συνολικό του έργο. Άλλες σημαντικές διακρίσεις: National Book Award για το μυθιστόρημα Λευκός θόρυβος, PEN/Faulkner Award for Fiction για το Μάο ΙΙ, ενώ το μυθιστόρημα Υπόγειος κόσμος απέσπασε το Howells Medal της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών ως το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

* Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.