fbpx
Αποτροπιασμός της Εταιρείας Συγγραφέων για τη θανατική ποινή σε ποιητή

Αποτροπιασμός της Εταιρείας Συγγραφέων για τη θανατική ποινή σε ποιητή


Η Εταιρεία Συγγραφέων, στοιχιζόμενη με το διεθνές PEN, εκφράζει αποτροπιασμό για την καταδίκη σε θάνατο για «αποστασία» του Παλαιστίνιου ποιητή Ashraf Fayadh από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας και καλεί για την άμεση απελευθέρωσή του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 35χρονος ποιητής Ashraf Fayadh συνελήφθη το 2013 με την κατηγορία ότι η ποιητική συλλογή του Πληροφορίες εντός [Instructions Within] προωθεί την αθεΐα. Αρχικά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, όμως συνελήφθη ξανά το 2014, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και 800 βουρδουλιές. Στην επανεκδίκαση της υπόθεσής του φέτος, η απόφαση του δικαστηρίου τον Νοέμβριο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως: ο Ashraf Fayadh καταδικάστηκε σε θάνατο.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Ashraf Fayadh έγινε επίτιμο μέλος του γερμανικού PEN. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Εταιρεία Συγγραφέων: Κοδριγκτώνος 8, ΤΚ 112 57, Αθήνα, τηλ.: 210.8231890, www.authors.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.