fbpx
Κοινό ανακοινωθέν για τη βεβήλωση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη

Κοινό ανακοινωθέν για τη βεβήλωση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη


Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Καζαντζάκη, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, για τη βεβήλωση του μνήματος του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Το κείμενο του ανακοινωθέντος έχει ως εξής:

Έκθετο στους ανέμους και στις βροχές, περιβαλλόμενο όμως από τον σεβασμό ολόκληρου του κόσμου, το μνήμα του Νίκου Καζαντζάκη επισκοπούσε, δεκαετίες τώρα, τη γενέτειρα Πόλη του, το Ηράκλειο, όπως ο ίδιος ήθελε!

Προχθές, υπάνθρωποι απίστευτης χυδαιότητας βεβήλωσαν τον τάφο, έσπασαν τον απλό ξύλινο σταυρό, εξάλειψαν το επίγραμμα, χάραξαν την επιτύμβιο στήλη, έκαμαν ό,τι μπορούσαν για να επιδείξουν την αθλιότητά τους, να καταστρέψουν το μνήμα, που είναι πια ένα από τα σύμβολα του Ηρακλείου και πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Κοινό ανακοινωθέν για τη βεβήλωση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη

Εμείς οι τρεις φορείς, το Μουσείο Καζαντζάκη, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, που προασφαλίζουμε τον λόγο και τη σκέψη του μεγάλου Kρητικού συγγραφέα, θλιβόμαστε που στο Μεγάλο Κάστρο ζουν τέτοιοι «άνθρωποι». Θλιβόμαστε βαθύτατα και εξοργισμένοι, κι εμείς όπως και όλοι οι Ηρακλειώτες, ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, όχι μόνο την άμεση αποκατάσταση του μνημείου, αλλά και την εφεξής προστασία του.

Ας μην αποδεχθούμε ότι, σημαντικότερη, βαρύτερη από την Οικονομική κρίση, είναι η Κοινωνική εξαθλίωση που ήδη μας έχει μολύνει.

Στέλιος Ματζαπετάκης, Πρόεδρος ΔΣ Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη (Μυρτιά – Κρήτη)
Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια Εκδόσεων Καζαντζάκη (Αθήνα)
Γιώργος Στασινάκης, Πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Γενεύη)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.