fbpx
ΗΠΑ: Απονεμήθηκαν τα National Book Awards 2015

ΗΠΑ: Απονεμήθηκαν τα National Book Awards 2015


Τα σημαντικότερα βραβεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον κόσμο του βιβλίου, τα National Book Awards, απονεμήθηκαν για το 2015:

- στον Άνταμ Τζόνσον, Βραβείο Πεζογραφίας, για το έργο του Fortune Smiles: Stories [Η τύχη χαμογελά: Διηγήματα], μια συλλογή σουρεαλιστικών διηγημάτων με θέμα τις φυσικές καταστροφές, την τεχνολογία και την πολιτική, τα οποία διακρίνονται για το χιούμορ τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άνταμ Τζόνσον είχε τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ το 2012 για το μυθιστόρημά του The Orphan Master’s Son [Ο γιος του ορφανού αφέντη].

- στον Τα-Νεχίζι Κόουτς, Βραβείο Nonfiction, για το έργο του Between the World and Me [Ανάμεσα στον κόσμο κι εμένα], μια ωμή περιγραφή της εμπειρίας τού να είναι κανείς μαύρος στην Αμερική του σήμερα.

- στη Ρόμπιν Κόστε Λιούις, Βραβείο Ποίησης, για το έργο της Voyage of the Sable Venus, που αποτελεί έναν στοχασμό για τα πολιτισμικά και καλλιτεχνικά στερεότυπα στην απεικόνιση της μαύρης γυναίκας.

- στον Νιλ Σάστερμαν, Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας, για το μυθιστόρημα Challenger Deep, το οποίο μιλά για έναν διανοητικά διαταραγμένο έφηβο, ο οποίος ζει με τις ερεβώδεις ψευδαισθήσεις ενός ταξιδιού στο βαθύτερο σημείο της Γης.  

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να παρακολουθήσετε την τελετή της απονομής, πατήστε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.