fbpx
Εκδηλώσεις και δράσεις των Εκδόσεων Μεταίχμιο με τη Fair Trade Hellas

Εκδηλώσεις και δράσεις των Εκδόσεων Μεταίχμιο με τη Fair Trade Hellas


Έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία με θέματα διατροφής και υπεύθυνης κατανάλωσης διοργανώνονται από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και τη Fair Trade στον Πολυχώρο των Εκδόσεων (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού», που θα εγκαινιαστεί στις 8 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ., έρχεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως: Όλοι απολαμβάνουμε ένα υπέροχο παγωτό, αλλά έχουμε ποτέ αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα συστατικά του – η ζάχαρη, το γάλα, το σιτάρι, η βανίλια, το κακάο; Ποια είναι η σχέση του παγωτού με την παιδική εργασία στην Γκάνα; Και γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει; Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν με την υποστήριξη της εταιρείας Le Greche, που θα προσφέρει στους επισκέπτες υπέροχες γεύσεις παγωτού με συστατικά δίκαιου εμπορίου, παρασκευασμένα αποκλειστικά για αυτή την εκδήλωση.

Την έκθεση θα πλαισιώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων:

• Στις 8 Οκτωβρίου, στις 7:30μ.μ., παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα διοργανωθεί πάνελ συζήτησης με θέμα «Διατροφική κυριαρχία, νέοι και ανάπτυξη». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικούς από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις τοπικές αρχές αλλά και ΜΚΟ, οι οποίοι θα θίξουν θέματα σχετικά με τη διατροφική μας αυτάρκεια και ασφάλεια, τα «πράσινα» και τα «δίκαια» προϊόντα, αλλά και με τα προϊόντα που τελικά καταναλώνουμε.

• Στις 19 Οκτωβρίου, στις 7:30μ.μ., η ομάδα της Fair Trade Hellas θα πραγματοποιήσει εργαστήριο για θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης, το οποίο θα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την παιδική εργασία και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και με ποιο τρόπο συνδέονται με τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

• Στις 20 Οκτωβρίου, στις 7:30μ.μ., ο Πολυχώρος Μεταίχμιο θα φιλοξενήσει τον Marcel Gomes από την οργάνωση «Reporter Brazil», ο οποίος θα μιλήσει για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης των εργατών στην παραγωγή χυμού πορτοκαλιών στη Βραζιλία. Εργάτες που δουλεύουν 14 ώρες την ημέρα για μόλις 9 ευρώ, χωρίς καμία ασφάλεια, ρισκάροντας τη ζωή τους! Αυτός ο χυμός πορτοκαλιών δεν είναι άλλος από αυτόν που φτάνει στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εμείς καταναλώνουμε θεωρώντας ότι κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

• Παράλληλα, όλο τον μήνα Οκτώβριο ο Πολυχώρος Μεταίχμιο θα φιλοξενεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Fair Trade Hellas («Σοκολατοϊστορία», «Το παιχνίδι της συναλλαγής», «Κάνε ένα βήμα μπροστά για τη σοκολάτα»), που απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και τα οποία εμψυχώνουν έμπειροι συνεργάτες τους, ενώ η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς, θα συντονίσει και εμψυχώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στον βυθό με τα σοκολατόδεντρα», που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο εργαστήριο που θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου, στο τηλ.: 211.3003580 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας: 1 Οκτωβρίου – 31 Οκτωβρίου 2015
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00, Σάββατο: 9:00-15:00

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.