Διαγωνισμός συγγραφής σεναρίου για ταινία και ντοκιμαντέρ με θέμα «Κύπρος»
Διαγωνισμός συγγραφής σεναρίου για ταινία και ντοκιμαντέρ με θέμα «Κύπρος»

Διαγωνισμός συγγραφής σεναρίου για ταινία και ντοκιμαντέρ με θέμα «Κύπρος»

Για την κατάθεση απαιτούνται: α) δύο αρχεία του υποψήφιου σεναρίου: ένα με τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (όνομα συγγραφέα, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα, κ.ά.) και ένα άλλο χωρίς στοιχεία (για τις επιτροπές αξιολόγησης), β) το πιστοποιητικό κατοχύρωσης της Ε.Σ.Ε. (ή το παραστατικό της τράπεζας).

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.senariografoi.gr και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον κ. Αλέξανδρο Κακαβά στο τηλέφωνο 6932.089.819.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.

Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφόσον το σενάριο βραβευτεί, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων.

Το σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες του σεναρίου, μετά την εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. δηλωμένη αποδοχή του σεναρίου.

Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, και σε επαγγελματικό Format (βλ. δείγμα σεναρίου στο www.senariografoi.gr), καλό είναι να μην υπερβαίνει τις 120 σελίδες (με στοιχεία των 12 στιγμών σε διάστιχο 12) και να συνοδεύεται από περίληψη 50 γραμμών (προαιρετικά).

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για τη δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων
5 σημεία για τους διάλογους.

Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου είτε στο ειδικό τμήμα του ιστότοπου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi. gr, είτε με αποστολή της ένορκης δήλωσης των κυπριακών δικαστηρίων.

Θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε. στην Ελλάδα και ισάριθμες τριμελείς επιτροπές στην Κύπρο, μια για κάθε είδος σεναρίου. Τα ονόματα των μελών των δύο επιτροπών δεν θα ανακοινωθούν.

Τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι 30 Απριλίου 2016. Τα ονόματα των νικητών θα γνωστοποιηθούν στο κοινό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, πλην των προερχομένων από την επαρχία η το εξωτερικό, που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής των βραβείων.

Τα σενάρια των νικητών θα κατατεθούν από εταιρίες παραγωγής στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στη ΣΕΚιν και την ΕΡΤ προκειμένου οι εν λόγω οργανισμοί/επιτροπές να μελετήσουν το ενδεχόμενο χρηματοδότησής τους.

Οι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από ένα tablet καθώς και από μια τιμητική πλακέτα. Το δε πρώτο σενάριο μυθοπλασίας θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επόμενου έργου, που θα μετάσχει στον διαγωνισμό, όσων λάβουν έπαινο.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαλέξεις & αναγνώσεις του Γιώργου Χουλιάρα στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη

Προσκεκλημένος από τα Πανεπιστήμια Κολούμπια (Columbia) και Στάνφορντ (Stanford) για να δώσει διαλέξεις και να διαβάσει από το έργο του θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια ο Γιώργος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: