fbpx
Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Παπακώστα

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Παπακώστα


Η Πρέβεζα τιμά ένα άξιο τέκνο της, τον Γιάννη Παπακώστα, ομότιμο καθηγητή της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγγραφέα πολυάριθμων βιβλίων, ερευνητή Λογοτεχνίας, άνθρωπο των Γραμμάτων, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 19:30, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες γνωστών ανθρώπων των Γραμμάτων, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Γ. Παπακώστα. Ο Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κριτικός Λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, ο ποιητής και κριτικός Στέλιος Μαφρέδας, ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Παναγιώτης Νούτσος, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και το έργο του.

Ο Γιάννης Παπακώστας γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρέβεζας. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα σε βιβλιοθήκες της Κωνσταντινούπολης και του Βουκουρεστίου. Κατά το χρονικό διάστημα 2007-2009, δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (Ισπανία). Έχει συνεργασθεί με τα περιοδικά Διαβάζω, Η Λέξη, Νέα Εστία, Κ, Ποιητικά, και με τις εφημερίδες Το Βήμα, Τα Νέα, Η Ελευθεροτυπία, Η Καθημερινή, Αυγή. Έχει βραβευτεί τρεις φορές (1985, 1992, 2005) από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας (1996-1997) και πρόεδρος αυτής κατά την περίοδο 1998-2001. Από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Απρίλιο 2015, υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Είναι γενικός φιλολογικός επόπτης των εκδόσεων του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.