fbpx
Κύκλος σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με τον Γιώργο Ξενάριο στον «Κέδρο»

Κύκλος σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με τον Γιώργο Ξενάριο στον «Κέδρο»


Σεμινάρια δημιουργικής γραφής οργανώνουν οι Εκδόσεις Κέδρος με εισηγητή τον συγγραφέα Γιώργο Ξενάριο, με τη φιλοδοξία ο κύκλος των σεμιναρίων αυτών ν’ αποτελέσει μια δημιουργική εισαγωγή στην τέχνη της συγγραφής, αλλά και της ανάγνωσης του μυθιστορήματος, και να δώσει απαντήσεις σε πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα: Πώς γράφεται ένα μυθιστόρημα; Υπάρχουν κανόνες στη σύνθεσή του ή, μήπως, ο μόνος κανόνας είναι η ανυπαρξία κανόνων; Ποιοι αφηγηματικοί μηχανισμοί το υποστηρίζουν; Ποιος ο ρόλος των προσώπων-ηρώων; Πώς από την αρχική ιδέα φτάνουμε στο πραγματωμένο, ολοκληρωμένο κείμενο;

Το μυθιστόρημα, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί την κυρίαρχη μορφή λογοτεχνικής αφήγησης. Ευρύχωρο και πολυπρισματικό, αποτυπώνει, ερμηνεύει αλλά και διαμορφώνει τον κόσμο. Αντικαθιστώντας το έπος στην αφηγηματική του λειτουργία, ισοβαθμώντας με το θέατρο στην παραστατική του δύναμη, αναμετρώμενο με την ποίηση στη συμβολική του λειτουργία, το μυθιστόρημα συναιρεί, στην ευρυχωρία του, όλα τα προηγούμενα συνθέτοντας ένα νέο, αυτόνομο και απαράμιλλο, είδος.

Έναρξη σεμιναρίου: Δευτέρα 12-10-2015
Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες / 10 συναντήσεις. Κάθε Δευτέρα, 7:30-9:30μ.μ., στο πατάρι του βιβλιοπωλείου των Εκδόσεων Κέδρος, Γ. Γενναδίου 3, Αθήνα.
Ενημερωτική συνάντηση: Δευτέρα 5-10-2015, 7μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν ένα σύντομο διήγημα (έως 1.000 λέξεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη: για το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, υπόψη Γιώργου Ξενάριου.

Πληροφορίες-Εγγραφές: 210.3809712, 9π.μ.- 4μ.μ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.