fbpx

Εκδήλωση για τον Νάσο Βαγενά στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση για τον Νάσο Βαγενά στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το περιοδικό λόγου και στοχασμού Φρέαρ διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή, δοκιμιογράφο και πανεπιστημιακό δάσκαλο Νάσο Βαγενά, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας», την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 7.30μ.μ., στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51, Πλατεία Κουμουνδούρου), με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν οι Λάκης Παπαστάθης και Νάσος Βαγενάς, και θα συντονίσει ο Δημήτρης Αγγελής. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη «Νάσος Βαγενάς», από την τηλεοπτική σειρά Παρασκήνιο, και νέοι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά του. Στο ντοκιμαντέρ ο ποιητής αναφέρεται στον Σολωμό, στον Κάλβο, στον Καβάφη, στον Καρυωτάκη, στον Ελύτη και στον Σεφέρη σχολιάζοντας την ποίησή τους. Στην ίδια εκπομπή διαβάζονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ποιήματά του.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.