fbpx

Κοινή δράση των Εκδόσεων Μίνωας και της οργάνωσης W.I.N. Hellas για τα δικαιώματα της γυναίκας

Κοινή δράση των Εκδόσεων Μίνωας και της οργάνωσης W.I.N. Hellas για τα δικαιώματα της γυναίκας
Οι Εκδόσεις Μίνωας σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. Hellas, γνωστή για την παγκόσμια δράση της, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Οι γυναίκες συγγραφείς των Εκδόσεων Μίνωας θα ενταχθούν στο πλούσιο πρόγραμμα δράσης της W.I.N. Hellas και, με αφορμή τις ηρωίδες των βιβλίων τους, θα συνομιλούν με τις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση. Μέσα από αυτή τη συζήτηση θα φέρουν στην επιφάνεια ζητήματα όπως η βία στην καθημερινή ζωή, η οικογένεια και τα όρια, η ευθύνη, η κατάθλιψη, και θα προωθήσουν στο ευρύ κοινό την ιδέα της αλληλεγγύης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της κακοποίησης.

Με αφετηρία την 27η Απριλίου, ημέρα της επίσημης συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της δράσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210.3217917) στις 12 το μεσημέρι, η δράση θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά, ώστε το μήνυμα «Από Γυναίκα σε Γυναίκα», το οποίο θα συνοδεύει κάθε εκδήλωση των συγγραφέων, να ευαισθητοποιήσει κάθε αναγνώστρια. Μετά τη συνέντευξη Τύπου στον Ιανό θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τη γυναικεία κακοποίηση, όπου θα μιλήσουν οι: Ζωή Αντωνιάδου-Κωνστανταροπούλου, εμπορική διευθύντρια των Εκδόσεων Μίνωας, Κατερίνα Βαρβιτσιώτη-Μανωλοπούλου, καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Φανή Σαραντοπούλου και Michelle Ballard, εκπρόσωποι της W.I.N. Hellas, και Ελένη Στρομπούλα, οικογενειακή σύμβουλος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Οργανισμού.

Οι συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στη δράση μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι οι: Βάσια Ακαρέπη, Ελένη Γαληνού, Αλεξάνδρα Καππάτου, Χριστίνα Κοπανά, Κατερίνα Λέκκα, Ισμήνη Χ. Μπάρακλη, Ιωάννα Νοταρά, Χριστίνα Πομόνη, Δέσποινα Χατζή, Μαρία Χίου, Ελιάνα Χουρμουζιάδου.

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.