Οι «Βιβλίων Τόποι» στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Οι «Βιβλίων Τόποι» στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η πέμπτη ξενάγηση σε βιβλιοθήκες της Αθήνας που διοργανώνουν οι «Βιβλίων Τόποι». Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της φιλολόγου και δημοσιογράφου του βιβλίου Λαμπρινής Κουζέλη. Σκοπός είναι η γνωριμία του κοινού με μία βιβλιοθήκη κάθε μήνα – με το κτίριό της, τις συλλογές της, την ιστορία της, τις υπηρεσίες της. Οι «Βιβλίων Τόποι» επισκέφθηκαν ήδη μεγάλες γενικές και ειδικές ερευνητικές βιβλιοθήκες, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, καθώς μια λαϊκή βιβλιοθήκη, την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Θα ακολουθήσουν η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, η Επιστημονική και Τεχνολογική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και η συλλογή της Βιβλιοθήκης της Βουλής στο Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν.

Στην επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος, η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης Εύα Σεμερτζάκη θα ξεναγήσει τα μέλη της ομάδας «Βιβλίων Τόποι» στη βιβλιοθήκη, θα μιλήσει για την ιστορία και τους στόχους της βιβλιοθήκης και θα παρουσιάσει ορισμένους από τους σπάνιους θησαυρούς της, ενώ ο Παναγιώτης Παναγάκης, διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η βιβλιοθήκη, θα ξεναγήσει την ομάδα στο θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες του οικονομικού βίου της χώρας, όπως ο Εμμανουήλ Τσουδερός, ο Κυριάκος Βαρβαρέσος και ο Ξενοφών Ζολώτας.

Ώρα έναρξης ξενάγησης: 5.30μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: