Βραβεία Βιβλίου Public 2015

Βραβεία Βιβλίου Public 2015
Τα καταστήματα Public διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Βραβεία Βιβλίου Public και δίνουν το βήμα στον αναγνώστη, για να ψηφίσει το αγαπημένο του ελληνικό βιβλίο. Μάλιστα, φέτος στη διοργάνωση ανοίγουν νέες κατηγορίες βραβείων, που φέρνουν στο επίκεντρο το μεταφρασμένο και ξενόγλωσσο μυθιστόρημα και έχουν ως στόχο να αναδείξουν το έργο των ξένων συγγραφέων. Από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 24 Απριλίου 2015, όλοι οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να βραβεύσουν τα βιβλία που οι ίδιοι ξεχώρισαν μέσα στο 2014 ψηφίζοντάς τα στο ειδικό micro-site: www.publicbookawards.gr.

Ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public ξεκίνησε το 2014 και αγκαλιάστηκε τόσο από τον κόσμο του βιβλίου όσο και από το κοινό. Την πρώτη χρονιά, στην πρωτοβουλία των Public συμμετείχαν 100 εκδοτικοί οίκοι, 900 συγγραφείς και 1.000 ελληνικοί τίτλοι βιβλίων, καθώς και 83.000 αναγνώστες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι ανέδειξαν τα αγαπημένα τους βιβλία μέσα από 176.000 ψήφους. Φέτος στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 συμμετέχουν συνολικά πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι και 1.200 συγγραφείς με περισσότερους από 2.000 τίτλους βιβλίων.

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Στην 1η φάση, έως τις 24 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, τα οποία εκδόθηκαν πρώτη φορά το 2014. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα μίας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και θα μπορεί να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες. Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανά κατηγορία.

Οι κατηγορίες για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ
1. Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς
2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)
3. Ξενόγλωσσο μυθιστόρημα της χρονιάς (η κατηγορία θα συμπεριλαμβάνει αποκλειστικά τίτλους που εκδόθηκαν το 2014 στα αγγλικά και δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά μέσα στο έτος και αφορά αποκλειστικά ξένους εκδοτικούς οίκους)
4. Ελληνικό non-fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)
5. Ελληνική ποίηση
6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
8. Ευ ζην (ελληνικά βιβλία μαγειρικής, αυτοβελτίωσης, χόμπι – ελεύθερου χρόνου)
9. Τέχνες (ελληνικά βιβλία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, φωτογραφίας και κόμικς)
10. Κατηγορία «έκπληξη»: «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας». Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία με θεματική που αλλάζει κάθε χρόνο. Στη φετινή διοργάνωση στην εν λόγω κατηγορία συμμετέχουν όλες οι υποψηφιότητες της κατηγορίας Ελληνική Λογοτεχνία.

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 2 ειδικά βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα βραβεία είναι: α) Καλύτερο εξώφυλλο της χρονιάς, το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες και πρόσωπα που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός βιβλίου, και β) Βραβείο «Εκδοτικό αποτύπωμα», για το οποίο θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εκδότες που συμμετέχουν στα βραβεία χωρίς δικαίωμα ψήφου του δικού τους εκδοτικού.

Τέλος, στο διαγωνισμό θα διακριθεί και το «Βιβλίο της Χρονιάς από τα Public», όπως θα το ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα συμπεριληφθούν τα βιβλία που συμμετέχουν στις κατηγορίες Ελληνική Λογοτεχνία και Ελληνικό non-fiction.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και στους αναγνώστες με πολλούς προσκεκλημένους από τον χώρο του πολιτισμού.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: