Βραβεία Βιβλίου Public 2015

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Στην 1η φάση, έως τις 24 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, τα οποία εκδόθηκαν πρώτη φορά το 2014. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα μίας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και θα μπορεί να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες. Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανά κατηγορία.

Οι κατηγορίες για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ
1. Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς
2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)
3. Ξενόγλωσσο μυθιστόρημα της χρονιάς (η κατηγορία θα συμπεριλαμβάνει αποκλειστικά τίτλους που εκδόθηκαν το 2014 στα αγγλικά και δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά μέσα στο έτος και αφορά αποκλειστικά ξένους εκδοτικούς οίκους)
4. Ελληνικό non-fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)
5. Ελληνική ποίηση
6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
8. Ευ ζην (ελληνικά βιβλία μαγειρικής, αυτοβελτίωσης, χόμπι – ελεύθερου χρόνου)
9. Τέχνες (ελληνικά βιβλία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, φωτογραφίας και κόμικς)
10. Κατηγορία «έκπληξη»: «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας». Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία με θεματική που αλλάζει κάθε χρόνο. Στη φετινή διοργάνωση στην εν λόγω κατηγορία συμμετέχουν όλες οι υποψηφιότητες της κατηγορίας Ελληνική Λογοτεχνία.

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 2 ειδικά βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα βραβεία είναι: α) Καλύτερο εξώφυλλο της χρονιάς, το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες και πρόσωπα που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός βιβλίου, και β) Βραβείο «Εκδοτικό αποτύπωμα», για το οποίο θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εκδότες που συμμετέχουν στα βραβεία χωρίς δικαίωμα ψήφου του δικού τους εκδοτικού.

Τέλος, στο διαγωνισμό θα διακριθεί και το «Βιβλίο της Χρονιάς από τα Public», όπως θα το ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα συμπεριληφθούν τα βιβλία που συμμετέχουν στις κατηγορίες Ελληνική Λογοτεχνία και Ελληνικό non-fiction.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και στους αναγνώστες με πολλούς προσκεκλημένους από τον χώρο του πολιτισμού.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλία που φωτίζουν στο σκοτάδι ενόψει της ολικής έκλειψης στις ΗΠΑ

Παροξυσμός επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου που θα παρατηρηθεί στις 21 Αυγούστου, η πρώτη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από αμερικανικό έδαφος από το 1991. Κι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER