fbpx

«ΜΑΝΤΙΚΗ, ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΥΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΟ HUB SCIENCE

«ΜΑΝΤΙΚΗ, ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΥΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΟ HUB SCIENCE
Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στον μαγικό, αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους, κόσμο.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φετινή συνάντηση του «Hub Science», με τη διάλεξη του μαθηματικού και συγγραφέα Τεύκρου Μιχαηλίδη, με τίτλο «Μαντική, τζόγος και μαθηματικά» (είσοδος ελεύθερη): Η παγκόσμια μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες στις οποίες κάποιο τυχερό παιχνίδι καθόρισε την εξέλιξη των γεγονότων. Με κλήρο μοιράστηκαν τον κόσμο ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, στα ζάρια έχασε ο Νάλα το βασίλειό του σύμφωνα με τη Μαχαμπαράτα, στον τζόγο κέρδισε και ο Θωθ ένα μέρος από το φως του φεγγαριού. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τους θεούς κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους. Έτσι, ο τζόγος κυριαρχεί στη σκέψη των ανθρώπων από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας τους στη Γη. Ωστόσο, μόλις κατά τον 15ο αιώνα αρχίζει να αναπτύσσεται η επιστήμη του τυχαίου, του τυχαίου που σήμερα γνωρίζουμε ότι διέπει τα περισσότερα αν όχι όλα τα φυσικά φαινόμενα που επηρεάζουν τη ζωή μας. Στην παρουσίασή του ο Τεύκρος Μιχαηλίδης θα επιχειρήσει μια αναδρομή στην Ιστορία της τυχαιότητας, καθώς και των πρώτων προσπαθειών μαθηματικοποίησής της, που οδήγησαν στη σημερινή θεωρία των πιθανοτήτων, η οποία έχει πλέον διεισδύσει στους περισσότερους κλάδους των θετικών επιστημών.

The Hub Events: Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός.
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 210.3411009, 210.6395458 (κ. Ελένη Γραμματικοπούλου)
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web: www.thehubevents.gr
facebook: https://www.facebook.com/events/731922323557605

επιμέλεια: Ρ.Μπ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.