fbpx

ΕΚΘΕΣΗ LOCALBOOK SHOW ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ LOCALBOOK SHOW ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς διοργανώνουν το localbook show, μια πρωτοποριακή έκθεση βιβλίου και πολιτισμού, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου στο Άλσος Κηφισιάς. Τιμώμενη συγγραφέας θα είναι η Πηνελόπη Δέλτα και θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει έκθεση μοναδικού αρχειακού υλικού, ιδιοκτησίας του απόγονού της Αλέκου Π. Ζάννα. Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, με καλωσόρισμα του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν τουλάχιστον 40 εκδοτικοί οίκοι και θα υπάρξει πρόγραμμα βιβλιοπαρουσιάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η καμπάνια με τίτλο «localbook: δεύτερη ζωή», η οποία προτρέπει τους κατοίκους των βορείων προαστίων να δώσουν την ευκαιρία στα μη χρησιμοποιούμενα βιβλία τους να αλλάξουν ζωή. Θα υπάρχει ειδικό περίπτερο συλλογής των βιβλίων με επίβλεψη του δήμου Κηφισιάς. Τα βιβλία που θα συλλεχθούν θα γίνουν δωρεά σε τοπικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες που τα έχουν ανάγκη.

Το localbook show πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καινούργιας στρατηγικής και καμπάνιας localbook, η οποία υποστηρίζει την αγορά του βιβλίου από το τοπικό βιβλιοπωλείο, και θα ακολουθήσει μια σειρά δράσεων για την επαναπροσέγγιση του κοινού από τα τοπικά βιβλιοπωλεία.

Θα γίνουν επίσης αρκετές εκδηλώσεις. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή που διοργανώνουν η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και οι Εκδόσεις «Κηφισιά» (την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 19:00) με τίτλο «Η noir πλευρά της Κηφισιάς - Η Κηφισιά στην αστυνομική λογοτεχνία». Θα μιλήσουν οι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας και μέλη της Ένωσης Ανδρέας Αποστολίδης με θέμα «Η Κηφισιά στα αστυνομικά μυθιστορήματα των δεκαετιών 1950 -70» και ο Φίλιππος Φιλίππου με θέμα «Η Κηφισιά στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία». Συντονίζει ο συγγραφέας και μέλος της ΕΛΣΑΛ, Αντώνης Γκόλτσος. Κι επίσης η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρικας Αθανασίου Καταρραμένη βρύση, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 18:00.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινές 18.00-22.00, Σαββατοκύριακα 12.00-22.00.
Γραμματεία έκθεσης & Γραφείο Τύπου (ΠΟΕΒ): Τηλ. 210 3300924, 6934601804, http://www.localbook.gr

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.