fbpx

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2014

Με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού», η Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται φέτος σε εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και να καλωσορίσει τους φίλους της επιστήμης την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα εργαστήρια, την έκθεση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, τον πυρηνικό αντιδραστήρα και τον ιοντικό επιταχυντή. Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για τρέχοντα ερευνητικά ζητήματα και τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα, θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ' όλη την Ευρώπη, ενώ θα προβάλλονται βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό. Στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του «Δημόκριτου», αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα έχουν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους, ένα κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές. Τη βραδιά θα γεμίσει με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία στην υπαίθρια σκηνή, με τη συμμετοχή ερευνητών/καλλιτεχνών και της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πριν από την κεντρική αυτή εκδήλωση στον «Δημόκριτο», θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις: το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στον Λόφο των Νυμφών από το Αστεροσκοπείο, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά» και την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους αλλά και τη σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς για τη διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή στην Αθήνα, την Κόρινθο, την Πύλο και τη Ρόδο είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» μαζί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο Μη Κερδοσκοπικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός «SciCo».

Συγχρόνως, δράσεις για τη Βραδιά του Ερευνητή οργανώνονται από μια ακόμη συνεργασία Ερευνητικών Ιδρυμάτων, στην οποία μετέχουν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα έναρξης 18:00, ώρα λήξης: 24:00
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Αγία Παρασκευή (στάση μετρό Νομισματοκοπείο)

Περισσότερες πληροφορίες: 210 650 3039, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.rengreece.gr

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.