fbpx

ΜΙΚΡΟ ΠΕΖΟ: ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΑΜΑΔΑ

ΜΙΚΡΟ ΠΕΖΟ: ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΑΜΑΔΑ

Μετά το βραβευμένο μουσικό Muzine, το βιβλιοφιλικό Bookmarks και τη συμμετοχή τους στο πολιτικό ΜΟΝΟ, οι Εκδόσεις Χαραμάδα επιστρέφουν στον κόσμο του περιοδικού Τύπου με το Μικρό ΠΕΖΟ, μια τριμηνιαία έκδοση για το διήγημα και τη μικρή φόρμα της πεζογραφίας. Σε κάθε τεύχος, οι Εκδόσεις Χαραμάδα θα παρουσιάζουν στο κοινό τα καλύτερα αδημοσίευτα διηγήματα που θα έχουν παραλάβει, μαζί με ενδιαφέροντα κείμενα για το αγαπημένο αυτό λογοτεχνικό είδος των Ελλήνων συγγραφέων• το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης θ' αποτελείται από αξιόλογο πρωτογενές υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς των κειμένων που επιλέγονται προς δημοσίευση θα αμείβονται με ένα συμβολικό ποσό της τάξεως των 50-100 ευρώ (αναλόγως με την έκταση του κειμένου) για το διήγημά τους.

Το 1ο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και η προθεσμία υποβολής διηγημάτων είναι η 15η Αυγούστου 2014.

Οδηγίες για συμμετοχή – αποστολή διηγημάτων:

1. Το υποβληθέν διήγημα δεν πρέπει να έχει δημοσιευτεί έντυπα ή ηλεκτρονικά πριν από την έκδοση του τεύχους και δεν πρέπει να έχει υποβληθεί προς έκδοση σε άλλα έντυπα (εξαιρούνται όσα διηγήματα δίνονται για προδημοσίευση από προγραμματισμένη μελλοντική έκδοση βιβλίου του συγγραφέα μετά την κυκλοφορία του περιοδικού).

2. Η έκταση του διηγήματος δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5.000 λέξεις. Δεν τίθεται κάτω όριο.

3. Αποδεκτά γίνονται πρωτότυπα διηγήματα στα ελληνικά. Για μεταφρασμένα διηγήματα ξένων συγγραφέων στα ελληνικά που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποστέλλονται λεπτομερώς τα στοιχεία της ξένης έκδοσης στην οποία συμπεριλαμβάνεται το διήγημα.

4. Σε περίπτωση υποβολής διηγήματος με ψευδώνυμο, θα πρέπει τα πραγματικά στοιχεία του συγγραφέα να γνωστοποιηθούν στη σύνταξη του περιοδικού.

5. Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει όσα διηγήματα επιθυμεί.

6. Η σύνταξη του περιοδικού θα ενημερώνει μόνο τους συγγραφείς που τα διηγήματά τους εγκρίθηκαν προς δημοσίευση, τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την κυκλοφορία του τεύχους.

7. Τα διηγήματα θα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα «Υποβολή διηγήματος για μικρό ΠΕΖΟ», σε μορφή Word Doc 2003. Χειρόγραφα δεν γίνονται δεκτά.

8. Η αποστολή διηγήματος για δημοσίευση σημαίνει και αυτόματη αποδοχή των παραπάνω όρων.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.