fbpx

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET: Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΣΕΠΗΣ

metaixmio-pocket

Από τις 11 Ιουνίου κυκλοφορεί στην αγορά η σειρά Μεταίχμιο Pocket, η νέα σειρά των Εκδόσεων Μεταίχμιο με βιβλία τσέπης: είναι βιβλία γνωστών συγγραφέων που σημείωσαν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και, αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή, επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή (από 5,50 έως 6,65 €).

«Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από διάφορους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους να λανσάρουν στην αγορά και να συστήσουν στο αναγνωστικό κοινό της χώρας μας εκδόσεις τσέπης», υπογραμμίζουν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο. «Όλες οι απόπειρες αντιμετωπίστηκαν χλιαρά και με μεγάλη επιφύλαξη από τους Έλληνες αναγνώστες, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, όπου οι εκδόσεις τσέπης –pocket, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλούνται¬– κυριαρχούν και σημειώνουν υψηλούς αριθμούς πωλήσεων.

»Η σημερινή εποχή της κρίσης που διανύουμε, οι διάφορες εξελίξεις στον χώρο του βιβλίου, όπως η κατάργηση της ενιαίας τιμής, οι πολλές συζητήσεις που γίνονται και τα σχόλια που αναρτώνται σε βιβλιοφιλικά blog και στα social media για τις υψηλές τιμές των βιβλίων δείχνουν πως η στιγμή έφτασε για αυθεντικές εκδόσεις τσέπης, καθώς οι αναγνώστες φαίνονται πλέον ώριμοι να αποδεχτούν ό,τι γίνεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό: να συνειδητοποιήσουν ότι εκδόσεις τσέπης δεν σημαίνει βιβλίο ευτελές, επειδή είναι φθηνότερο από τα άλλα.

»Οι εκδόσεις τσέπης εξυπηρετούν έναν διαφορετικό ρόλο και προορίζονται για διαφορετική χρήση. Η θέση τους δεν είναι μόνο στο ράφι της βιβλιοθήκης. Είναι βιβλία που αγαπάμε και μας ακολουθούν παντού: στο μετρό, στο λεωφορείο, στο αεροπλάνο, στο τρένο, στο πλοίο, στην παραλία, στον δρόμο».

Οι πρώτοι τίτλοι της σειράς περιλαμβάνουν έργα των Jo Nesbo, Gillian Flynn, Patricia Highsmith, Pedro Juan Gutierrez, Ian Rankin, Arne Dahl, Φ.Κ. Καστ & Κριστίν Καστ και, από Έλληνες συγγραφείς, του Πέτρου Τατσόπουλου και της Χίλντας Παπαδημητρίου. Ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε: «Νιώθω χαρά και τιμή που το Μεταίχμιο μου δίνει την ευκαιρία να επιβιβαστώ στο ίδιο πούλμαν με την Πατρίτσια Χάισμιθ, τον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, την Τζίλιαν Φλιν, τον Ίαν Ράνκιν και τόσους άλλους που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά όσο ζούσαν, που θέλω να τους γνωρίσω από κοντά όσο ζουν... Μα τι λέω; Ζουν όσο ταξιδεύω μαζί τους. Ζουν όσο τους διαβάζω».

Συγκεκριμένα, οι πρώτοι δέκα τίτλοι που κυκλοφορούν είναι:
Η καρδιά του κτήνους του Πέτρου Τατσόπουλου
Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου
Κυνηγοί κεφαλών του Jo Nesbo
Σκοτεινή πλευρά του Ian Rankin
Τυχαίο θύμα του Arne Dahl
Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn
Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα του Pedro Juan Gutierrez
Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Patricia Highsmith
Σημαδεμένη των Φ.Κ. Καστ και Κριστίν Καστ
Προδομένη των Φ.Κ. Καστ και Κριστίν Καστ

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.