fbpx

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΜΑ ΦΥΛΟΥ;

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΜΑ ΦΥΛΟΥ;

 

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Τέχνες και φύλο» διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 19.30. Τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα αποτελούν εµβληµατικό παράδειγµα των διαφορών µεταξύ ανδρών και γυναικών: η ιεραρχία, η πορεία ή η καθιέρωση είναι διαφορετικές ανάλογα µε το φύλο του καλλιτέχνη. Οι τρόποι ένταξης σ' αυτά τα επαγγέλµατα, οι προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει κανείς για να παραµείνει στην αγορά της τέχνης ή οι στρατηγικές νοµιµοποίησης ακολουθούν κοινωνικούς κανόνες που υπερβαίνουν κατά πολύ τα αισθητικά κριτήρια.

Στο πλαίσιο της συζήτησης γύρω από τα κοινωνικά πρότυπα που ρυθµίζουν την παρουσία των γυναικών στα καλλιτεχνικά επαγγέλµατα, δύο Γαλλίδες ειδικοί –η Delphine Naudier, κοινωνιολόγος, εντεταλµένη ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), και η Catherine Rudent, λέκτορας στη Σχολή Μουσικής και Μουσικολογίας στο Πανεπιστήµιο της Σορβόννης– θα ανταλλάξουν απόψεις µε δύο Ελληνίδες καλλιτέχνιδες: την Κατερίνα Νικολοπούλου, ηθοποιό, σκηνοθέτιδα, καθηγήτρια θεατρικών σπουδών στο κολέγιο Deree και τη Γεωργία Κοτρέτσο, εικαστικό.

Τετάρτη 4 Ιουνίου, ώρα 19.30

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, τηλ.:210 3398600, www.ifa.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.