fbpx

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ FANZINE ΕΝΤΡΟΠΙΑ

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ FANZINE ΕΝΤΡΟΠΙΑ

 

Το περιοδικό Εντροπία, το ιστορικό μουσικό fanzine, επανακυκλοφορεί ύστερα από 26 χρόνια. Ο Θανάσης Αντωνίου και ο Λουκάς Γαβαλάς, οι δύο εκδότες του, αποφάσισαν να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους για την έκδοση αρχικά ενός τεύχους, το οποίο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Athens Zinefest, το Σάββατο 24/5, στο ΕΜΠ (Πατησίων και Στουρνάρη, χώρος Μηχανουργείο). Εκεί θα βρίσκονται και οι δύο εκδότες για να συζητήσουν με τους νέους δημιουργούς fanzines και τους αναγνώστες για το παρελθόν, το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον της εναλλακτικής μουσικής δημοσιογραφίας και τυπογραφίας. Το φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ, θα περιλαμβάνει έκθεση fanzines από τους ίδιους τους δημιουργούς, ανταλλαγές παλαιών αντιτύπων και εκδήλωση-συζήτηση για τον εναλλακτικό Τύπο. Θα ακολουθήσει συναυλία...

Η Εντροπία, η οποία με αυτό φτάνει στο 5ο τεύχος της, θα περιέχει αποκλειστικές συνεντεύξεις με δύο εμβληματικές μορφές του πρώιμου βρετανικού punk, συνέντευξη με ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα hip-hop σχήματα των ΗΠΑ, παρουσίαση μιας ελληνικής μπάντας η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ηχογράφηση του 2ου άλμπουμ της, αφιέρωμα στη συνεργατική οικονομία και τις πρότυπες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ενώ θα φιλοξενήσει συνεργασία δύο εκ των κορυφαίων fanzinάδων που γνώρισε αυτή η πόλη. Κι όπως συμβαίνει σε τέτοιες εκδόσεις, το τεύχος θα περιέχει παρουσιάσεις νέων συγκροτημάτων από τη διεθνή σκηνή, αναφορές σε πρωτοπόρες δισκογραφικές εταιρείες, δισκοπαρουσιάσεις κ.ά.

Η Εντροπία θα φτιαχτεί εν μέρει με τον παραδοσιακό τρόπο της zerox art, με κολάζ και χειροποίητη σελιδοποίηση, αυτή τη φορά όμως θα τυπωθεί σε ψηφιακή εκτύπωση και σε περιορισμένο τιράζ 100 αριθμημένων αντιτύπων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.