fbpx

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο ανακοίνωσε το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α', Β' και Γ' Δημοτικού, για 4 ή και 8 ολόκληρες μέρες, το διάστημα 16-26 Ιουνίου. Αναλυτικά:

1η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 16-19 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.

Ταξίδι στη μυθολογία»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης με αφορμή τη μυθολογία με την εμψυχώτρια-ηθοποιό Εύα Νικηφόρου (διάρκεια: 50 λεπτά/συνάντηση). Η μυθολογία είναι ένα ισχυρό μέσο για να γνωρίσουμε τα σύμβολα και τους τρόπους με τα οποία οι άνθρωποι του μακρινού παρελθόντος προσπάθησαν να εξηγήσουν τα φαινόμενα της φύσης και τη σχέση τους μαζί της, αλλά και με τους άλλους ανθρώπους. Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από παιχνίδια δράσης-αντίδρασης, κίνησης, ρόλων και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα ανακαλύψουμε ορισμένους από τους πιο γνωστούς μύθους.

1η συνάντηση – Δευτέρα 16 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Η δημιουργία του κόσμου
Θα βασιστούμε στη Θεογονία του Ησιόδου, μια από τις καλύτερες ερμηνείες για τη δημιουργία του κόσμου.

2η συνάντηση – Τρίτη 17 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Ολύμπιοι θεοί
Ο Όλυμπος θεωρούνταν κατά την αρχαιότητα ιερό βουνό και οι αρχαίοι πίστευαν πως ήταν το υψηλότερο σημείο της γης. Κάθε θεός ή θεά αντιπροσώπευαν και έναν διαφορετικό τομέα και εκπροσωπούσαν την κάθε πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Ήταν προικισμένοι με τα πλεονεκτήματα και τις υπερφυσικές ικανότητες των θεών, ενώ δεν ήταν απαλλαγμένοι και από τις αδυναμίες των θνητών.

3η συνάντηση – Τετάρτη 18 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Ο Ηρακλής και οι δώδεκα άθλοι του
Δύναμη, θάρρος, εφευρετικότητα ήταν μεταξύ άλλων οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του Ηρακλή. Θα μελετήσουμε τους δώδεκα άθλους που πραγματοποίησε για να κατακτήσει την αθανασία.

4η συνάντηση – Πέμπτη 19 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Η ομάδα θα δημιουργήσει τους δικούς της μύθους και θα σχεδιάσει ένα παιχνίδι μυθολογίας!
«Μυστήρια στην πόλη»: Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης με τον εμψυχωτή-ηθοποιό Γιώργο Λυμπέρη (διάρκεια: 60 λεπτά / συνάντηση)

Δευτέρα 16-Πέμπτη 19 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.
Το πιο μεγάλο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού βασισμένο σε μυστήρια έρχεται για όλους τους υποψήφιους μικρούς ντετέκτιβ. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν μέσω θεατρικών τεχνικών ιστορίες μυστηρίου, αλλά θα δημιουργήσουν και δικές τους. Μεγεθυντικοί φακοί, αυτοσχεδιασμός, χάρτες, δραματοποίηση, φαντασία και άλλα πολλά θα μας ταξιδέψουν σε μια πόλη γεμάτη μυστήρια!

2η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 23-26 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.

«Ζωντανεύοντας το σκίτσο»: Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης με τον εμψυχωτή-ηθοποιό Γιώργο Λυμπέρη (διάρκεια: 50 λεπτά/συνάντηση)

Δευτέρα 23-Τρίτη 24 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.
Πώς μπορούν οι ήρωες των κόμικς να πάρουν σάρκα και οστά; Η γνωστή σε όλους τέχνη των κόμικς ζωντανεύει μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα εστιάσουμε στην έννοια του δραματικού χαρακτήρα. Η δυσδιάστατη εικόνα θα γίνει ρόλος, η φαντασία ιστορία και η διάθεση για παιχνίδι δημιουργικότητα!

«Από τα ιαπωνικά manga στο γαλατικό χωριό!»: Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης με θέμα τα κόμικς με την εμψυχώτρια-ηθοποιό Εύα Νικηφόρου (διάρκεια: 50 λεπτά/συνάντηση)

Τετάρτη 25-Πέμπτη 26 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.
Κόμικς, δηλαδή ρυθμός στην αφήγηση, χιούμορ αλλά και χρωματική παλέτα. Το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων αυτού του προγράμματος θα έχει έντονο συμμετοχικό, συνεργατικό και βιωματικό χαρακτήρα. Θα εκφραστούμε με αυτοσχεδιασμούς, θα υιοθετήσουμε ρόλους, θα επινοήσουμε ιστορίες και θα τις εικονογραφήσουμε φτιάχνοντας τελικά τους δικούς μας μύθους και ήρωες.

«Η Αθήνα των μικρών παιδιών και των μεγάλων ονείρων»: Δημιουργικό εργαστήριο με θέμα την πόλη της Αθήνας με την εμψυχώτρια-ηθοποιό Μαρία Τερζάκη (διάρκεια: 60 λεπτά/συνάντηση)

Ας γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που ζούμε, την Αθήνα, μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών εργαστηρίων που συνδυάζουν τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική γραφή.

1η συνάντηση – Δευτέρα 23 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Παίζουμε «Αθηνόπολη»;
Μαζεύουμε εικόνες και πληροφορίες για κάποια σημαντικά σημεία της Αθήνας, αρχαιολογικούς χώρους, κεντρικούς δρόμους, πλατείες και κτίρια και στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, την «Αθηνόπολη», με γρίφους που σχετίζονται με τις πληροφορίες που συλλέξαμε. Στο τέλος διασκεδάζουμε παίζοντας το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκευάσαμε!

2η συνάντηση – Τρίτη 24 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.:Τι θα συνέβαινε αν...
Τι θα συνέβαινε αν ξυπνούσαμε ένα πρωί του Ιουνίου και η Αθήνα:

  • είχε ποτάμια αντί για δρόμους;
  • ήταν λευκή;
  • δεν είχε αυτοκίνητα;
  • έλειπε από παντού το γράμμα «α»;
  • ήταν ανάποδη;

Επινοούμε τις δικές μας ιστορίες για μια απρόβλεπτη ημέρα στην Αθήνα και στη συνέχεια επιλέγουμε αν θέλουμε να την εικονογραφήσουμε και να την κάνουμε βιβλίο ή αν θέλουμε να τη δραματοποιήσουμε και να την κάνουμε μικρό θεατρικό έργο! Ένα εργαστήριο που συνδυάζει τη δημιουργική γραφή με το θεατρικό παιχνίδι και τη ζωγραφική.

3η συνάντηση – Τετάρτη 25 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Η ανακύκλωση γίνεται παιχνίδι
Τα παιδιά φέρνουν παλιές συσκευασίες –χάρτινα κουτάκια από γάλα, τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια– και στη συνέχεια παίζουμε διασκεδαστικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Μαθαίνουμε να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, μετατρέπουμε τις συσκευασίες σε πιόνια και σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βοηθάμε τα σκουπίδια να φτάσουν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πριν τα προλάβει το απορριμματοφόρο.

4η συνάντηση – Πέμπτη 26 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού
Πού κρύβεται ο θησαυρός και ποιος θα είναι ο τυχερός που θα τον βρει; Ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στις αίθουσες και στην αυλή του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ με γρίφους βασισμένους σε όλα όσα μάθαμε τις προηγούμενες μέρες στις συναντήσεις μας. Στο τέλος, ο κόπος μας θα ανταμειφθεί με δωράκια έκπληξη!
Για περισσότερες πληροφορίες: www.metaixmio.gr.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.