fbpx

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014

et-sigkr

 

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Εταιρεία Συγγραφέων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από 8 έως 11 Μαΐου, με τη συμμετοχή 21 ποιητών από 11 χώρες και την Ελλάδα. Στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται αναγνώσεις (στο πρωτότυπο και σε μεταφράσεις στα ελληνικά), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Μαΐου, 5-8μ.μ. στον χώρο της ΔΕΘ, το ίδιο βράδυ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και το Σάββατο 10 Μαΐου, 1-2μ.μ. και 2-3:30μ.μ., πάλι στον χώρο της ΔΕΘ. Επίσης, το Σάββατο, 11π.μ.-1μ.μ., θα γίνει συζήτηση για την ποίηση μεταξύ ξένων και Ελλήνων ποιητών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης 2014, που πραγματοποιείται με την υλική και ηθική αρωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη και του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη, αποτελεί διεύρυνση της πρωτοβουλίας της Εταιρείας Συγγραφέων πριν από δύο χρόνια για τη διοργάνωση ενός Βαλκανικού Φεστιβάλ Ποίησης.

Έχει αποδειχτεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι ο καταλληλότερος τόπος για την πραγματοποίηση και θεσμοθέτηση ενός Φεστιβάλ Ποίησης. Πόλη με αδιάλειπτη πρωταγωνιστική παρουσία 2.500 χρόνων, πολυεθνοτική έως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, «Δεύτερη Ιερουσαλήμ» για το πολυπληθές εβραϊκό της στοιχείο, «Πρωτεύουσα των προσφύγων» για τους πολυάριθμους, εξ Ανατολών, Έλληνες πρόσφυγες μετά το 1922, «πόλη της λογοτεχνίας» για Έλληνες και ξένους συγγραφείς και πόλη διεθνών εκθέσεων, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997, με ευρύτατες πολιτισμικές υποδομές και μοναδική καλλιτεχνική παράδοση.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν δημιουργοί από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Σερβική Δημοκρατία), τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Ισπανία, το Ισραήλ (τιμώμενη χώρα της Έκθεσης), τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ποιητές και ποιήτριες, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων.

Η Εταιρεία Συγγραφέων υποστηρίζει επίσης το Φεστιβάλ Νέων Ποιητών, που πραγματοποιείται παράλληλα με πρωτοβουλία του ΕΙΠ/ΕΚΕΒΙ και με τη συμμετοχή νέων ποιητών βραβευμένων από την Εταιρεία, καθώς και μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που τιμούν ή προβάλλουν το έργο τόσο των μελών της όσο και κάθε συγγραφέα.

Πληροφορίες: Εταιρεία Συγγραφέων, dedalus.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.