ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τη συζήτηση μεταφραστών, θεωρητικών της μετάφρασης και φιλολόγων, όπου θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μια πρώτη απάντηση στα ερωτήματα αυτά, διοργανώνουν το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού MiR, οι Εκδόσεις Γκοβόστη και το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης «Αντόν Τσέχωβ» υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελληνική Δημοκρατία και του Ρωσικού Επιστημονικού και Πολιτισμικού Κέντρου Αθηνών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης Κωνσταντίνος Γκοβόστης και θ' ακολουθήσει η απονομή του Βραβείου «Αντόν Τσέχωβ». Τίτλοι των εισηγήσεων και ομιλητές:

«Η πρακτική της μετάφρασης στη Ρωσία: θεωρία, πρακτική και μεθοδολογία» – Νικολάι Κωνσταντίνοβιτς Γκαρμπόφσκι, διδάκτωρ Φιλολογικών Επιστημών, καθηγητής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Διάσκεψης των Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων Μεταφραστών και Διερμηνέων, διευθυντής της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ.

«Μετάφραση και διαπολιτισμική επικοινωνία» – Τιτίκα Δημητρούλια, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας.

«Ζωή και πεπρωμένο: Η εμπειρία της μετάφρασης» – Γιώργος Μπλάνας, ποιητής και μεταφραστής.

«Διαβάζοντας το Ζωή και πεπρωμένο» – Γιώργος Μιχαηλίδης, σκηνοθέτης και συγγραφέας.

«Η μετάφραση ως συνομιλία. Ματιές στο μεταφραστικό έργο του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου» – Όλγα Αλεξανδροπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α.

«Ο μεταφραστής λογοτεχνίας: ένας διπλωμάτης του παγκόσμιου πολιτισμού» – Ευγενία Κριτσέφσκαγια, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μεταφράστρια.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»: Ακαδημίας 50

Ώρα έναρξης: 17:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: