A+ A A-

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους:

α) Πρωτότυπου, και

β) Διασκευασμένου ελληνικού λογοτεχνικού έργου.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν ηλεκτρονικά το σενάριό τους μέχρι την 31η Ιουλίου 2014 στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αφού προηγουμένως το κατοχυρώσουν στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε.: www.senariografoi.gr, όπου μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Τζίμμυ Κορίνη στο τηλέφωνο 0030 6944 849595.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οποιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης. Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφόσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων από τους συγγραφείς. Το «πρωτότυπο» σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες του σεναρίου. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 100 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από χωριστή, περιεκτική περίληψη όχι μεγαλύτερη από 450 λέξεις. Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες. Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση την επαγγελματική μορφοποίηση σε απλό άσπρο χαρτί, κατά προτίμηση με Courier 12pt. Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:

5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας.
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος.
5 σημεία για τη δραματουργία και την πλοκή.
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων.
5 σημεία για τους διαλόγους.

Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου στο ειδικό τμήμα του ιστότοπου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Για τη βαθμολόγηση των σεναρίων θα δημιουργηθούν δυο 3μελείς επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε., μια για κάθε είδος σεναρίου. Τα ονόματα των μελών των δύο επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα. Ανακοίνωση ημιτελικής επιλογής σεναρίων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Τους 6 φιναλίστ θα κρίνει νέα 7μελής επιτροπή. Τελικά αποτελέσματα μέχρι 30 Νοεμβρίου. Τα σενάρια των νικητών θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής είτε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή στη ΝΕΡΙΤ προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Ειδικά για τα διασκευασμένα σενάρια θα κληθούν οι τρεις συγγραφείς των ημιτελικών να προσκομίσουν επιστολή ενδιαφέροντος από τον συγγραφέα του πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου. Η επιλογή του σκηνοθέτη θα γίνει από τους παραγωγούς. Τα σενάρια των νικητών θα μεταφραστούν στην αγγλική και θα διοχετευθούν στη διεθνή αγορά. Οι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από ένα laptop και μια τιμητική πλακέτα, ενώ οι επιλαχόντες από ένα tablet και μια περγαμηνή. Επιπλέον, οι νικητές, με την έγκριση του σεναρίου από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τη ΝΕΡΙΤ, θα λάβουν 3.000 ευρώ έκαστος. Όλα τα σενάρια θα αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο www.senariografoi.gr με ειδική μνεία για τους επιλαχόντες και τους δυο νικητές.

 

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr