ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Η ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Η ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Η ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!Μία μάλλον παράδοξη άποψη εξέφρασε ο Ρώσος Συνήγορος του Παιδιού (κάτι αντίστοιχο με τον Συνήγορο του Πολίτη στην Ελλάδα, αλλά για παιδιά) Πάβελ Αστάκχοφ, σε μία τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Είμαι κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών», δήλωσε ο Αστάκχοφ, σημειώνοντας πως «είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε πράγματα που μπορεί να διαφθείρουν τα παιδιά». Και ενώ αυτή η άποψη δεν είναι και τόσο πρωτοφανής, η πρότασή του για το πώς μπορεί να αντικατασταθεί η σεξουαλική αγωγή είναι αναμφίβολα πρωτότυπη.

«Η καλύτερη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που υπάρχει είναι η ρωσική λογοτεχνία», ανέφερε ο Αστάκχοφ, αλλά και γενικότερα η λογοτεχνία. «Όλα είναι εκεί, για την αγάπη, και για τις σχέσεις μεταξύ των φύλων. Τα σχολεία πρέπει να ανατρέφουν τα παιδιά ενάρετα και με κατανόηση των οικογενειακών αξιών», εξήγησε.

Βέβαια, ο Αστάκχοφ αναγνώρισε πως τα παιδιά στις μέρες μας είναι πολύ πιθανό να μάθουν για το σεξ εκτός σχολείου, και κάλεσε τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και να είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους. Μάλιστα, η πρόταση του Αστάκχοφ είναι να επανέλθει στα σχολεία της Ρωσίας το μάθημα της «Ηθικής και Ψυχολογίας της Οικογενειακής Ζωής», ένα μάθημα που διδασκόταν επί Σοβιετικής Ένωσης...

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: