fbpx

NAVID: ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

NAVID: ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥΕξαιρετικά επίκαιρο είναι ένα εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα τους πρόσφυγες, που έχει σχεδιαστεί για να παίζεται μέσα στη σχολική τάξη ή με τους γονείς στο σπίτι, όμως μπορεί να το παίξει ο καθένας μέσω του υπολογιστή του.
Πρόκειται για το παιχνίδι “Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές" , που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου (εκδ. Κέδρος) και ακολουθεί τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που βιώνει ένας μικρός πρόσφυγας, ο Ναβίντ, στην Ελλάδα, έχοντας αναγκαστεί να εγκαταλείψει μαζί με τη μητέρα του την πατρίδα του, όπου κυριαρχεί μία καταπιεστική δικτατορία.
Το παιχνίδι μας μεταφέρει στη χώρα του Ναβίντ, προτού φτάσει στη χώρα μας. Στην πατρίδα του κυνηγούν τους ανθρώπους για τις ιδέες τους, με αποτέλεσμα ο Ναβίντ και η μητέρα του να προσπαθούν να φύγουν, όπως πολλοί άλλοι, για να σωθούν και να φτάσουν στην πρώτη ασφαλή χώρα, την Ελλάδα. Τι θα κάνει ο Ναβίντ; Θα τον κυνηγήσουν; Πού πρέπει να απευθυνθεί για βοήθεια; Θα βρει βοήθεια ή θα πέσει θύμα εκμετάλλευσης; Πώς θα βγει από τη χώρα και πώς θα ταξιδέψει; Τι χρειάζεται να έχει μαζί του; Τι θα αντιμετωπίσει στο ταξίδι; Πολλά ερωτηματικά που ξεδιαλύνονται στην πορεία του παιχνιδιού καθώς ο παίκτης κινείται στην οθόνη του υπολογιστή.

Το παιχνίδι έχει δυο παιδαγωγικούς στόχους:
- Να ενημερώσει τα παιδιά για όσα συμβαίνουν στις χώρες καταγωγής των προσφύγων, τις δυσκολίες και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν στην απόφασή τους να φύγουν για να σωθούν
- Να παρουσιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους οργανισμούς αρωγής των προσφύγων και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να κατανοήσουν τη θέση και τα προβλήματα κάποιων ξένων που ζουν στην Ελλάδα.
Μπείτε κι εσείς στη θέση του Ναβίντ, παίζοντας το παιχνί
διστο: www.navid.gr

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.