fbpx

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKER

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKERΈξι συγγραφείς από έξι διαφορετικές χώρες διεκδικούν φέτος το βραβείο ManBooker 2013, το οποίο θα απονεμηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Στη βραχεία λίστα, που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Νοβάιολετ Μπουλαγουάγιο από τη Ζιμπάμπουε, η πρώτη μαύρη Αφρικανή συγγραφέας που διεκδικεί το βραβείο, καθώς και ο Κολμ Τόιμπιν, με το Η Διαθήκη της Μαρίας, που αν κερδίσει θα γίνει πλέον ολιγοσέλιδο βιβλίο που κατακτά το ManBooker, καθώς εκτείνεται σε μόλις 104 σελίδες.

Ήδη φαβορί, έστω και οριακά, θεωρείται ο Τζιμ Κρέις για τη Σοδειά, ενώ η νεότερη συγγραφέας της λίστας είναι η 27χρονη Έλινορ Κάτον, για το βιβλίο Οι Απαστράπτοντες.

Αναλυτικά, τα βιβλία που συμπεριελήφθησαν στη βραχεία λίστα του Man Booker 2013 είναι τα εξής:

-       Μια Ιστορία για το Παρόν, της Ρουθ Οζέκι

-       Σοδειά, του Τζιμ Κρέις

-       Οι Πεδιάδες, της Τζούμπα Λαχίρι

-       Οι Απαστράπτοντες, της Έλινορ Κάτον

-       Η Διαθήκη της Μαρίας, του Κολμ Τόιμπιν

-       Χρειαζόμαστε Νέα Ονόματα, της Νοβάιολετ Μπουλαγουάγιο

Αίσθηση προκαλεί, εν τω μεταξύ, ρεπορτάζ της SundayTimes, που υποστηρίζει ότι από την επόμενη χρονιά στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν και βιβλία Αμερικανών συγγραφέων, ενώ από το 1969 μέχρι σήμερα συμμετέχουν μόνο συγγραφείς από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και κράτη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοργανωτές των βραβείων θεωρούν «αναχρονιστικό» τον αποκλεισμό των Αμερικανών συγγραφέων και σκοπεύουν από την επόμενη χρονιά να άρουν τον περιορισμό αυτό, προκαλώντας αντιδράσεις στο λογοτεχνικό κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.