fbpx

ΙΝΔΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

ΙΝΔΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΜία Ινδή συγγραφέας, της οποίας η αυτοβιογραφία για τη ζωή υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, δολοφονήθηκε την Πέμπτη, πιθανότατα από τους Ταλιμπάν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, μαχητές των Ταλιμπάν έφτασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι της Σουσμίτα Μπανέρτζι στο Αφγανιστάν. Ο σύζυγός της άνοιξε την πόρτα, και οι μαχητές τον έδεσαν και του κάλυψαν τα μάτια. Κατόπιν, έβγαλαν έξω την Μπανέρτζι και την πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές.

Το βιβλίο της Μπανέρτζι, που προκάλεσε την οργή των Ταλιμπάν, περιέγραφε το πώς γνώρισε το σύζυγό της στην Ινδία και συμφώνησε να τον παντρευτεί παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της, επειδή η ίδια ήταν ινδουίστρια ενώ ο σύζυγός της μουσουλμάνος, και πώς μετακόμισε στο Αφγανιστάν, όπου συνειδητοποίησε ότι η ζωή ήταν αφόρητη υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, το οποίο επέβαλε πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις γυναίκες.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.