fbpx

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΖ. ΝΤ. ΣΑΛΙΝΤΖΕΡ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΖ. ΝΤ. ΣΑΛΙΝΤΖΕΡΈνα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά μυστήρια του 20ού αιώνα θεωρείται το τι έκανε ο συγγραφέας Τζ. Ντ Σάλιντζερ στα περισσότερα από πενήντα χρόνια που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του επιτυχημένου και διεθνώς αναγνωρισμένου βιβλίου του Ο Φύλακας της Σίκαλης μέχρι το θάνατό του. Αυτό το μυστήριο φαίνεται πως οδεύει προς την επίλυσή του.

Σύμφωνα με τους Ντέιβιντ Σιλντς και Σέιν Σαλέρνο, συγγραφείς ενός βιβλίου για τη ζωή του Σάλιντζερ (αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο), από το 2015 και έπειτα θα εμφανιστούν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων ανέκδοτα μέχρι τώρα έργα του. Πρόκειται για βιβλία με τον πρωταγωνιστή του Φύλακα της Σίκαλης, Χόλντεν Κόλφιλντ, που καταπιάνονται με τις εμπειρίες του Αμερικανού συγγραφέα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ενασχόλησή του με τις ανατολικές θρησκείες.

Οι δύο μελετητές επικαλούνται «δύο ανεξάρτητες και μη σχετιζόμενες μεταξύ τους πηγές», οι οποίες έχουν απτές αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν.

Όπως είναι γνωστό, ο Σάλιντζερ δεν εξέδωσε κανένα βιβλίο από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 μέχρι το θάνατό του, το 2010, ενώ κατά την περίοδο αυτή ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ παραχώρησε την τελευταία του συνέντευξη το 1980. Μάλιστα, τόσο η χήρα του Σάλιντζερ όσο και ο γιος του, Ματ, παραμένουν σιωπηλοί σχετικά με τις άγνωστες πτυχές της ζωής του Αμερικανού συγγραφέα.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.