fbpx

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΕΛΜΟΡ ΛΙΟΝΑΡΝΤ

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΕΛΜΟΡ ΛΙΟΝΑΡΝΤ«Η ανάρτηση που δεν ήθελα να κάνω και εσείς δε θέλατε να διαβάσετε. Ο Έλμορ απεβίωσε στις 7:15 το πρωί λόγω επιπλοκών από το έμφραγμα. Ήταν στο σπίτι, μαζί με την οικογένειά του».
Με αυτόν τον τρόπο ανακοινώθηκε επίσημα, μέσω Facebook, ο θάνατος του γνωστού συγγραφέα Έλμορ Λίοναρντ σε ηλικία 87 ετών, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το έμφραγμα που υπέστη, εξαιτίας του οποίου νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ.

Γεννημένος στις 11 Οκτωβρίου του 1925 στη Νέα Ορλεάνη, ο Λίοναρντ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Ντιτρόιτ, για το οποίο έχει μείνει στην ιστορία η φράση του: «Υπάρχουν πόλεις που επιβιώνουν χάρη στην ομορφιά τους. Το Ντιτρόιτ πρέπει να δουλεύει για να βγάλει τα προς το ζην».

Ο Λίοναρντ έγινε γνωστός για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα, κάποια από τα οποία, όπως τα Get Shorty και Out of Sight έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, ενώ στο μυθιστόρημα Raylan βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά Justified. Συνολικά, ο Λίοναρντ έγραψε σαράντα πέντε μυθιστορήματα, ενώ πριν το θάνατό του δούλευε πάνω σ’ ένα καινούριο.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.