fbpx

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑ… ΒΑΣΑΝΑ!

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑ… ΒΑΣΑΝΑ!Όλοι συμφωνούν πως τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται να επισκέπτονται βιβλιοθήκες και να δανείζονται βιβλία, που θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Όμως ένας εννιάχρονος στην Ιντιάνα των ΗΠΑ μάλλον το παράκανε…

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο Fox59, δανείστηκε από βιβλιοθήκη της Ιντιάνα το βιβλίο Night Games της Κρύσταλ Τζόρνταν, ένα αισθησιακό μυθιστόρημα με ακατάλληλες σκηνές για παιδιά. Μάλιστα, η γιαγιά του παιδιού έδειξε στον τοπικό σταθμό το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του βιβλίου, που γράφει: «Προσοχή: Αυτό είναι ένα πραγματικά καυτό βιβλίο».

Σύμφωνα με τη γιαγιά του αγοριού, πιθανότατα επρόκειτο για παρεξήγηση, καθώς στο παιδί αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, και μάλλον νόμιζε πως το βιβλίο αυτό έχει σχέση με αυτά και είναι κατάλληλο για παιδιά.

Πάντως, αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες της γιαγιάς του παιδιού, που ζητά να αποσυρθεί από τα ράφια της βιβλιοθήκης το εν λόγω βιβλίο, η βιβλιοθήκη απάντησε ότι το βιβλίο ήταν στον τομέα των βιβλίων για ενήλικες και ότι υπάρχει ειδικός τομέας για τα παιδικά βιβλία «Ενθαρρύνουμε τους γονείς, τους παππούδες και τους κηδεμόνες, που δε θέλουν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο υλικό, να συζητήσουν μαζί τους για το πώς να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη», δήλωσε στο Fox59 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της βιβλιοθήκης, Τζον Μπαρνς.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.