ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΤΖΕΪΝ ΟΣΤΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ (ΒΡΕΤΑΝΟ) ΑΓΟΡΑΣΤΗ

ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΤΖΕΪΝ ΟΣΤΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ (ΒΡΕΤΑΝΟ) ΑΓΟΡΑΣΤΗ

ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΤΖΕΪΝ ΟΣΤΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ (ΒΡΕΤΑΝΟ) ΑΓΟΡΑΣΤΗΗ γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια Κέλι Κλάρκσον αγόρασε το 2012, σε δημοπρασία, έναντι ποσού κοντά στα 200.000 ευρώ, ένα δαχτυλίδι  που ανήκε στη συγγραφέα Τζέιν Όστεν. Ένα χρόνο μετά, ωστόσο, δεν το έχει αποκτήσει ακόμα.

Το «γιατί» το εξηγεί ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού, Εντ Βέιζι: «Ο μετριοπαθής τρόπος ζωής της Τζέιν Όστεν και ο πρόωρος θάνατός της σημαίνει ότι τα παντός είδους αντικείμενα που συνδέονται με αυτήν είναι εξαιρετικά σπάνια. Επομένως, ελπίζω πως θα έρθει ένας Βρετανός αγοραστής, ώστε αυτό το απλό αλλά ντελικάτο δαχτυλίδι να σωθεί για τη χώρα».

Αυτό που έκανε ο Βέιζι για να διατηρήσει το δαχτυλίδι της Τζέιν Όστεν ήταν να εκδώσει μία προσωρινή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για το πολύτιμο αντικείμενο, ελπίζοντας να βρεθεί κάποιος Βρετανός να το αγοράσει εν τω μεταξύ. Η απαγόρευση αυτή λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, όμως μπορεί να επεκταθεί ως τις 30 Δεκεμβρίου, αν υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί αγοραστής από τη Βρετανία.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: