fbpx

ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚΑπό την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα The Sunday Times ότι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, όλοι αναρωτήθηκαν ποιος ήταν ο άγνωστος πληροφοριοδότης που διέρρευσε την πληροφορία αυτή. Η απάντηση δόθηκε τελικά από ένα δικηγορικό γραφείο.

Όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Russells, ένας από τους συνεργάτες του γραφείου, στο οποίο είχε εμπιστευτεί η Ρόουλινγκ τη μυστική της ταυτότητα, αποκάλυψε εμπιστευτικά σε μία φίλη του την πληροφορία αυτή, και η φίλη του με τη σειρά της ήταν το πρόσωπο που διέρρευσε την πληροφορία στον Τύπο.

Στην ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο αποδέχεται την ευθύνη του για το συμβάν, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η αποκάλυψη έγινε εμπιστευτικά σε κάποιον που ο συνεργάτης του Russells εμπιστευόταν βαθιά και κατά τη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνομιλίας.

Από την πλευρά της, η συγγραφέας εμφανίζεται οργισμένη με την εξέλιξη αυτή, και σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Σήμερα ανακάλυψα πώς συνέβη η διαρροή για την πραγματική ταυτότητα του Ρόμπερτ. Ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων γνώριζε το ψευδώνυμό μου και δεν ήταν ευχάριστο να αναρωτιέμαι για μέρες πώς μία γυναίκα την οποία δε γνώριζα μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα μπορούσε να έχει ανακαλύψει κάτι που πολλοί από τους παλιότερους φίλους μου δε γνώριζαν. Το να πω ότι είμαι απογοητευμένη είναι λίγο. Είχα θεωρήσει δεδομένο ότι μπορούσα να περιμένω πλήρη εμπιστευτικότητα από το Russells, ένα φημισμένο επαγγελματικό γραφείο, και νιώθω πολύ θυμωμένη που η εμπιστοσύνη μου τελικά ήταν λάθος».

Πάντως, η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις του περί ου ο λόγος Cuckoos Calling, που ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχε πουλήσει περί τα 1.500 αντίτυπα, παρά τις καλές κριτικές, πλέον επανεκδόθηκε σε 140.000 αντίτυπα για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.