fbpx

Ο ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ

Ο ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣΗ πρόσφατη αποκάλυψη ότι η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έγραψε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ψευδώνυμο θύμισε σε πολλούς την αντίστοιχη περίπτωση του Στίβεν Κινγκ, που τη δεκαετία του 1980 είχε «ξεσκεπαστεί» ως ο πραγματικός συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων που είχαν κυκλοφορήσει υπό το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Μπάχμαν.

Ο ίδιος ο Κινγκ, σχολιάζοντας την είδηση αυτή στην εφημερίδα USA Today, επισημαίνει ότι ο ίδιος «ξεσκεπάστηκε» από κάποιον που αναγνώρισε το στυλ του, «και πλέον με το Ίντερνετ αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό», σημειώνοντας ότι αν τον είχε ρωτήσει η Ρόουλινγκ θα της είχε πει ότι «είναι ένα μυστικό που είναι αδύνατο να κρατήσει για πολύ».

«Όμως η Τζο έχει δίκιο σε ένα πράγμα», παρατηρεί. «Τι ευχαρίστηση, τι ευλογημένη ανακούφιση να γράφεις ανώνυμα, απλά για την απόλαυση. Τώρα που ξέρω, ανυπομονώ να διαβάσω το βιβλίο».

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.