fbpx

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ diastixo.grΟ συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ, το «τρομερό παιδί» της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, είχε προκαλέσει αίσθηση στη Γαλλία το 2011, όταν εξαφανίστηκε για λίγες μέρες χωρίς να δώσει σημεία ζωής, πυροδοτώντας σειρά σεναρίων για το τι του συνέβη, πριν εμφανιστεί εξίσου ξαφνικά, χωρίς να εξηγήσει ποτέ το λόγο της εξαφάνισής του.

Δύο χρόνια μετά, η γαλλική εταιρεία Les Films du Worso ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μίας ταινίας με τίτλο Η Απαγωγή του Μισέλ Ουελμπέκ, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον συγγραφέα. Ο σκηνοθέτης Γκιγιόμ Νικλού υποστηρίζει ότι στην ταινία αναπαρίστανται τα όσα συνέβησαν κατά το διάστημα της εξαφάνισης του συγγραφέα, σχολιάζοντας ότι «η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία».

Και αυτή η δήλωση είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η φαντασία πολλών κάλπαζε κατά το διάστημα της εξαφάνισης του Ουελμπέκ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία θεωρία τον ήθελε να κρατείται όμηρος από την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Κάιντα.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.