ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ diastixo.grΟ συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ, το «τρομερό παιδί» της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, είχε προκαλέσει αίσθηση στη Γαλλία το 2011, όταν εξαφανίστηκε για λίγες μέρες χωρίς να δώσει σημεία ζωής, πυροδοτώντας σειρά σεναρίων για το τι του συνέβη, πριν εμφανιστεί εξίσου ξαφνικά, χωρίς να εξηγήσει ποτέ το λόγο της εξαφάνισής του.

Δύο χρόνια μετά, η γαλλική εταιρεία Les Films du Worso ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μίας ταινίας με τίτλο Η Απαγωγή του Μισέλ Ουελμπέκ, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον συγγραφέα. Ο σκηνοθέτης Γκιγιόμ Νικλού υποστηρίζει ότι στην ταινία αναπαρίστανται τα όσα συνέβησαν κατά το διάστημα της εξαφάνισης του συγγραφέα, σχολιάζοντας ότι «η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία».

Και αυτή η δήλωση είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η φαντασία πολλών κάλπαζε κατά το διάστημα της εξαφάνισης του Ουελμπέκ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία θεωρία τον ήθελε να κρατείται όμηρος από την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Κάιντα.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: