fbpx

Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΖΟΡΤΖ Ρ. Ρ. ΜΑΡΤΙΝ

Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΖΟΡΤΖ Ρ. Ρ. ΜΑΡΤΙΝΌσοι παρακολουθούν φανατικά την αμερικανική σειρά Game of Thrones, που βασίζεται στα βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, σίγουρα εντυπωσιάστηκαν από τον επιβλητικό Σιδερένιο Θρόνο που σχεδιάστηκε ειδικά για τη σειρά αυτή. Ωστόσο, ο συγγραφέας δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απεικόνιση.

«Δεν είναι ο Σιδερένιος Θρόνος που θέλω να δουν οι αναγνώστες μου», σχολιάζει στο blog του ο Μάρτιν, και συνεχίζει: «Ο τρόπος που ο θρόνος περιγράφεται στα βιβλία… ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ογκώδης, μαύρος και ελισσόμενος, με τα απότομα σιδερένια σκαλοπάτια μπροστά, την υψηλή θέση από την οποία ο βασιλιάς βλέπει αφ’ υψηλού τους πάντες στην αυλή… Ο θρόνος μου είναι ένα καμπουριασμένο θηρίο που κρέμεται πάνω από την αίθουσα του θρόνου, άσχημο και ασύμμετρο… Ο θρόνος του HBO δεν είναι τίποτα από αυτά».

Όπως εξηγεί ο Μάρτιν, ο λόγος που ο θρόνος του σίριαλ δεν είναι τόσο μεγάλος όσο αυτός που ονειρεύτηκε είναι καθαρά πρακτικός: Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του θρόνου δεν είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει έναν τόσο μεγάλο Σιδερένιο Θρόνο. «Γι’ αυτό θα χρειαζόμασταν κάτι πολύ μεγαλύτερο, πιο πολύ σαν το εσωτερικό του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου ή του Αβαείου του Γουέστμινστερ, και πουθενά δεν υπάρχει τόσος χώρος», σημειώνει ο συγγραφέας,  που παραθέτει ένα σχέδιο του Μαρκ Σιμονέτι (αυτό της φωτογραφίας), που σύμφωνα με τον ίδιο απεικονίζει ακριβώς τον Σιδερένιο Θρόνο που ονειρεύτηκε.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.