fbpx

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ… ΠΟΙΗΤΗ

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ… ΠΟΙΗΤΗΜία συλλογή διηγημάτων του Φρανκ Κόνσταντιν, που κυκλοφόρησε από έναν ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο του Μάντσεστερ, κέρδισε το σημαντικότερο βραβείο του κόσμου για διηγήματα, το βραβείο Φρανκ Ο Κόννορ, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κόνσταντιν δεν έχει καν ατζέντη, ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ποιητή που γράφει πεζά».

Μιλώντας στον Guardian, ο Κόνσταντιν επισημαίνει ότι για πολλούς εκδότες το διήγημα θεωρείται εσφαλμένα κατώτερη λογοτεχνικά μορφή από το μυθιστόρημα: «Υπάρχει τεράστια πίεση από τους μεγάλους εκδότες να γράφονται μυθιστορήματα, το μυθιστόρημα θεωρείται ανώτερη μορφή», παρατηρεί ο Κόνσταντιν, σημειώνοντας πάντως ότι κάτι αρχίζει να κινείται προς την απενοχοποίηση του διηγήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόνσταντιν είχε έντονο ανταγωνισμό για το βραβείο, μεταξύ άλλων από την Τζόις Κάρολ Όουτς και τον Πίτερ Σταμ, ενώ στους προηγούμενους νικητές του βραβείου συμπεριλαμβάνεται και ο Χαρούκι Μουρακάμι.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.