ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑΑν ο συγγραφέας Φραντς Κάφκα ζούσε μέχρι τις μέρες μας, την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα έκλεινε τα 130 του χρόνια. Η επέτειος αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τη μηχανή αναζήτησης Google, που με ένα ειδικό Google Doodle τίμησε τη μνήμη του αγαπημένου συγγραφέα.

Στο Doodle αυτό εμφανίζεται μία κατσαρίδα σε ανθρώπινο μέγεθος, φορώντας καπέλο και κρατώντας μία τσάντα στο χέρι, να ανοίγει μία πόρτα, αναπαριστώντας τη Μεταμόρφωση, την ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γκρεγκόρ Σάμσα, που ένα πρωί ξύπνησε και είχε μεταμορφωθεί σε κατσαρίδα.

Το έργο του Κάφκα στο σύνολό του επηρέασε πολλούς γνωστούς δυτικούς συγγραφείς, αλλά μια και στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η Μεταμόρφωση, αξίζει να αναφερθεί αυτό που είχε πει για το βιβλίο αυτό ο πολύς Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: «Όταν διάβασα το βιβλίο σκέφτηκα ότι δεν ήξερα πως επιτρέπεται να γράφει κανείς τέτοια πράγματα. Αν το ήξερα, θα είχα αρχίσει να γράφω πολύ νωρίτερα».

Σημειωτέον ότι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Κάφκα διατίθεται δωρεάν στο Διαδίκτυο στα γερμανικά, τη γλώσσα στην οποία έγραφε ο ίδιος, μέσω του The Kafka Project.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: