fbpx

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΡΑΦΕ Ο… ΣΑΙΞΠΗΡ!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΡΑΦΕ Ο… ΣΑΙΞΠΗΡ!Στην εποχή που έζησε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ θα ήταν μάλλον δύσκολο να επινοήσει ένα θεατρικό έργο φαντασίας με πρωταγωνιστές εξωγήινους από έναν μακρινό, μακρινό γαλαξία. Αν όμως το έκανε, πώς θα έμοιαζε;

Αυτό πρέπει να σκέφτηκε ο συγγραφέας Ίαν Ντέσερ όταν έγραφε το βιβλίο Ο Πόλεμος των Άστρων του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο αποτελεί ένα remake της γνωστής σειράς ταινιών, αλλά όπως θα την έγραφε ο Σαίξπηρ, δηλαδή σε ιαμβικό πεντάμετρο και με αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο Ντέσερ παρατηρεί ότι υπάρχουν έντονοι παραλληλισμοί ανάμεσα στον Όμπι-Ουαν Κενόμπι και τον Πρόσπερο της Τρικυμίας, τον Jabba the Hutt και τον Φάλσταφ, ακόμα και ανάμεσα στα δύο ρομπότ C-3PO και R2-D2 και τους Γκίλντενστερν και Ρόζενκραντς από τον Άμλετ.

Πάντως και ο ίδιος ο Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της σειράς ταινιών Star Wars, έχει παραδεχθεί ότι κατά τη συγγραφή του αρχικού σεναρίου επηρεάστηκε από ένα βιβλίο του Τζόζεφ Κάμπελ, μία μελέτη για τα αφηγηματικά αρχέτυπα, που παραλλήλιζε τις χολιγουντιανές ταινίες γουέστερν με την αρχαία ελληνική μυθολογία, μέσω του Σαίξπηρ.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.