fbpx

ΤΟ DNA ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΤΟ DNA ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ diastixo.grΟ συγγραφέας Άρθουρ Κλαρκ, γνωστός κυρίως για το αριστούργημα 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος, μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να ταξιδέψει στο διάστημα ο ίδιος, όμως το DNA του θα ταξιδέψει μετά θάνατον, καθώς λίγες τούφες από τα μαλλιά του θα συμπεριληφθούν σε μία διαστημική αποστολή.

Το σκάφος που θα φέρει σε πέρας την αποστολή, διόλου τυχαία, θα ονομάζεται Sunjammer, από μία ιστορία που είχε γράψει το 1964 ο Κλαρκ για μία κούρσα στο διάστημα.
Το ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2014 από τη
NASA, σε συνεργασία με την εταιρεία Celestis, που προσφέρει τη δυνατότητα σε οικογένειες να στείλουν στο διάστημα την τέφρα αγαπημένων τους προσώπων, αν και στη συγκεκριμένη αποστολή κάτι τέτοιο θα κόστιζε πάνω από 10.000 ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο.
Ο άνθρωπος που προσέγγισε τον Κλαρκ και του πρότεινε να δώσει το
DNA του για να κάνει κάποτε αυτό το ταξίδι, Τσαρλς Τσάφερ, θυμάται: «Το 2000, όταν σχεδιάζαμε για πρώτη φορά ένα ταξίδι με ηλιακά πανιά στο διάστημα τον προσεγγίσαμε για να μας δωρίσει ένα δείγμα από τα μαλλιά του που να περιέχει το DNA του για να εκτοξευτεί. Ένας συνεργάτης μας εκείνη την περίοδο ταξίδεψε στη Σρι Λάνκα για να πάρει το δείγμα». Στο σημείωμα που συνόδευε το δείγμα, ο Κλαρκ είχε γράψει: «Ορίστε μερικές τούφες, θα σας έδινα περισσότερες, αλλά δεν έχω άλλες να δώσω».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.