fbpx

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΖΕΪΝ ΟΣΤΕΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ;

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΖΕΪΝ ΟΣΤΕΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ;Η Τζέιν Όστεν θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο που θα στολίζει το νέο χαρτονόμισμα των δέκα λιρών στη Βρετανία, σύμφωνα με τον απερχόμενο διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ.

Ο Κινγκ είχε στο παρελθόν προκαλέσει την έντονη αντίδραση φεμινιστικών και όχι μόνο οργανώσεων, όταν ανακοίνωσε πως η μοναδική γυναίκα πλην της Βασίλισσας που απεικονίζεται σήμερα σε χαρτονομίσματα, η μεταρρυθμίστρια Ελίζαμπεθ Φράι, θα αντικατασταθεί, το 2015, από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Γεγονός είναι ότι από το 1970, όταν και άρχισαν να απεικονίζονται ιστορικές φιγούρες στα βρετανικά χαρτονομίσματα, μόλις δύο γυναίκες έχουν κάνει την εμφάνισή τους: Η Ελίζαμπεθ Φράι και η θρυλική νοσοκόμα Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για το πρόσωπο που θα απεικονίζεται στο νέο χαρτονόμισμα των δέκα λιρών θα ληφθεί από το νέο διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του την 1η Ιουλίου.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.