fbpx

«ΤΟ ΣΕΞ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ»

«ΤΟ ΣΕΞ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ»Κανένα θέμα, που οι νέοι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, όπως είναι ασφαλώς το σεξ, δε θα έπρεπε να θεωρείται «ταμπού» στη λογοτεχνία, ακόμα και αν αυτή απευθύνεται σε νέους, υποστηρίζει ο συγγραφέας Φίλιπ Πούλμαν.

Ο Πούλμαν, μιλώντας σε βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό, θυμήθηκε την εποχή που ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι, ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί στη Μεγάλη Βρετανία, κυκλοφορούσε παράνομα μεταξύ των μαθητών στο σχολείο, σχολιάζοντας πως στις σεξουαλικές σκηνές του βιβλίου εκείνου υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και τρυφερότητα, «κάτι που φαίνεται να απουσιάζει από το Διαδίκτυο», όπως ανέφερε.

Μάλιστα, ο βραβευμένος συγγραφέας εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να διαχωρίζεται η λογοτεχνία σε νεανική και ενήλικη. «Οι άνθρωποι θα βρουν τα δικά τους βιβλία, για όποιον κι αν λένε ότι είναι γραμμένα», υπογράμμισε.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.