fbpx

«ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣ

«ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣΦαίνεται μάλλον απίστευτο, όμως σύμφωνα με τη χήρα του συγγραφέα Ιέιν Μπανκς, ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο στα 59 του χρόνια πριν από δέκα μέρες, το τελευταίο του βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε και στο οποίο περιγράφεται η ζωή ενός ανθρώπου που πεθαίνει από καρκίνο, είχε ήδη ολοκληρωθεί πολύ πριν ο ίδιος διαγνωστεί με καρκίνο.

«Αν ήξερε ότι είχε καρκίνο δε θα έγραφε ποτέ ένα βιβλίο γι’ αυτό», έγραψε η Αντέλ Χάρτλεϊ στην ιστοσελίδα για τους οπαδούς του Μπανκς, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος εμπνεύστηκε το βιβλίο το καλοκαίρι του 2012, διαμόρφωσε την πλοκή του το φθινόπωρο και ήταν σχεδόν έτοιμο το Δεκέμβριο, τρεις μήνες πριν πληροφορηθεί ο Μπανκς ότι έπασχε από καρκίνο.

Εξηγώντας γιατί ο σύζυγός της δε θα μπορούσε να είχε γράψει ένα βιβλίο για τη δική του περίπτωση, η Χάρτλεϊ τονίζει: «Τον τρομοκρατούσε η ιδέα του να βάλει ένα πρόσωπο ή ένα γεγονός της πραγματικής του ζωής άμεσα σε οποιοδήποτε λογοτεχνικό έργο, καθώς θα ήταν εμπόδιο στη δύναμη της φαντασίας του».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.