fbpx

ΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ… ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΑ

ΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ… ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΑΈντονες αντιδράσεις προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μία φωτογράφιση μόδας που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Vice και στην οποία πρωταγωνιστούσαν μοντέλα που αναπαριστούσαν διάσημες συγγραφείς που αυτοκτόνησαν σε σκηνές λίγο πριν την αυτοκτονία τους.

Μεταξύ των συγγραφέων στους οποίους γινόταν αναφορά ήταν η Σύλβια Πλαθ και η Βιρτζίνια Γουλφ, ενώ σε κάθε φωτογραφία αναφέρονταν το όνομα της κάθε συγγραφέως, οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου, η αιτία θανάτου, καθώς και τα στοιχεία για τα ρούχα που φορούσε το κάθε μοντέλο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περίπτωση της Σανμάο, μίας συγγραφέως από την Ταϊβάν που κρεμάστηκε με το καλσόν της, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα στοιχεία του καλσόν που φοράει το μοντέλο που την αναπαριστά.

Η φωτογράφιση αυτή επρόκειτο να δημοσιευθεί στην επόμενη έκδοση του δημοφιλούς μηνιαίου περιοδικού, όμως μετά από την κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσίευσή της στο διαδίκτυο τελικά αποσύρθηκε και δε θα συμπεριληφθεί στο τεύχος.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα που προέκυψε, το περιοδικό Vice αναφέρει τα εξής: «Οι φωτογραφίσεις μόδας στο Vice είναι πάντα αντισυμβατικές και προσεγγίζονται από καλλιτεχνική, και όχι από τυπική σκοπιά. Ο βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε καλλιτεχνικές εικόνες, με το μήνυμα της μόδας να ακολουθεί και όχι να προηγείται. Το “Last Words” δημιουργήθηκε με αυτήν την παράδοση και εστίασε στο θάνατο κάποιων συγγραφέων, οι ζωές των οποίων πραγματικά θα ευχόμασταν να μην είχαν τελειώσει τραγικά σύντομα, ειδικά από τα ίδια τους τα χέρια. Δε θα παρουσιάσουμε ξανά το “Last Words” στην ιστοσελίδα μας και ζητούμε συγγνώμη από οποιονδήποτε πληγώθηκε ή προσβλήθηκε».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.