ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥΣ  ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝΌλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αποκτούν τα e-books από αυτοεκδιδόμενους συγγραφείς τα τελευταία χρόνια, με τα νέα στοιχεία της εταιρείας Bowker Market Research να δείχνουν ότι ένα στα πέντε ε-books που πωλήθηκαν το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από αυτοεκδιδόμενους συγγραφείς.

Αντίθετα, αν συνυπολογιστούν και τα χάρτινα βιβλία, το ποσοστό των πωλήσεων βιβλίων από αυτοεκδιδόμενους συγγραφείς πέφτει μόλις στο 2%.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε μία εκδήλωση για τη λογοτεχνία στην ψηφιακή εποχή, στην οποία ξεχώρισε η «επίθεση» που εξαπέλυσε κατά της αυτοέκδοσης ο εκδότης Άντριου Φράνκλιν, υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητος ένας εκδότης ως «θεματοφύλακας» και απορρίπτοντας την πρακτική αυτή συλλήβδην.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι φρικτά, απίστευτα σκουπίδια. Δεν προσφέρουν τίποτα στον κόσμο», τόνισε ο Φράνκλιν, υποστηρίζοντας πως «υπάρχει μία διαδικασία για την επαγγελματική συγγραφή βιβλίων, η οποία κάνει πραγματική διαφορά για τον αναγνώστη και το συγγραφέα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bowker Market Research, ο κύριος λόγος που οι αναγνώστες αγοράζουν βιβλία από αυτοεκδιδόμενους συγγραφείς είναι η χαμηλή τους τιμή, ένα κριτήριο που έρχεται μόλις τρίτο όταν μπαίνουν στην εξίσωση και τα βιβλία σε χάρτινη μορφή, πίσω από το συγγραφέα και το θέμα του βιβλίου.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: