«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟΕκατό χρόνια από την κήρυξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου συμπληρώνονται το 2014, και στη Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζουν από τώρα τις εορταστικές εκδηλώσεις. Και αφού δεν υπάρχουν πλέον επιζώντες του πολέμου αυτού, σε πρώτο πλάνο στις εκδηλώσεις θα βρεθεί η λογοτεχνία.

Η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να δαπανήσει πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες για τις εκδηλώσεις αυτές, ενώ πολλά είναι τα βιβλία που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη Μεγάλη Βρετανία και σχετίζονται με το «Μεγάλο Πόλεμο», όπως τον αποκαλούν.

Η πρώην πολεμική ανταποκρίτρια του BBC Κέιτι Άντι έχει ήδη γράψει ένα βιβλίο για το ρόλο που διαδραμάτισαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι γυναίκες, ενώ εντός της εβδομάδας κυκλοφορεί το βιβλίο του Ρίτσαρντ Έβανς με θέμα έναν διάσημο πολεμικό ανταποκριτή της εποχής, τον Σερ Μπέιζιλ Κλαρκ. Ο στρατιωτικός ιστορικός Τζέρι Μάρλαντ, από την άλλη, έχει κληθεί να γράψει δύο βιβλία στα οποία θα περιγράφεται η στρατηγική και τα γεγονότα σε δύο κρίσιμες μάχες, ενώ ένα βιβλίο για τα τεκταινόμενα το 1914, γραμμένο από τον Άντριαν Τζίλμπερτ, θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο.

Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι θα κυκλοφορήσουν πολλά ακόμα βιβλία με θέμα τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς η «στρογγυλή» επέτειος των 100 χρόνων ευνοεί κάτι τέτοιο.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: