fbpx

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣ

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣΣε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή, τηN Κυριακή 9 Ιουνίου, ο συγγραφέας Ιέιν Μπανκς, μόλις δύο μήνες αφότου αποκάλυψε πως έπασχε από καρκίνο στη χοληδόχο κύστη.

Μάλιστα, ο Μπανκς είχε ζητήσει τον Απρίλιο από τους εκδότες του να επισπεύσουν την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου, The Quarry, ώστε να προλάβει να το δει να κυκλοφορεί, καθώς οι γιατροί δεν του έδιναν παραπάνω από ένα χρόνο ζωής. Ωστόσο, τελικά δεν πρόλαβε, αφού το βιβλίο θα βγει στα ράφια στις 20 Ιουνίου. Διόλου τυχαία, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ένας άνδρας περίπου 45 ετών που πάσχει από καρκίνο σε τελευταίο στάδιο και στο βιβλίο περιγράφονται οι τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

Ένας από τους πλέον αγαπημένους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, ο Ιέιν Μπανκς είχε συγκινήσει τους φίλους του τον Απρίλιο, όταν αποκάλυψε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ότι «είμαι επισήμως πολύ άσχημα», ενώ με το χαρακτηριστικό μαύρο χιούμορ που τον διέκρινε ανέφερε ακόμα ότι είχε ρωτήσει τη σύζυγό του Αντέλ «αν θα μου κάνει την τιμή να γίνει η χήρα μου».

Ο συγγραφέας και φίλος του Μπανκς, Νιλ Γκέιμαν, έγραψε στο Twitter: «Ο Ιέιν Μπανκς είναι νεκρός. Κλαίω σε ένα άδειο σπίτι. Ένας καλός άνθρωπος και φίλος για σχεδόν 30 χρόνια».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.