fbpx

Ο ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ«Με γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία να βλέπω ότι οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης δε θα παραιτηθούν από το δικαίωμα να διοργανώνουν πολιτικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Ταξίμ, ούτε θα παραιτηθούν από τις μνήμες τους, χωρίς να παλέψουν».

Αυτό σχολιάζει μεταξύ άλλων σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό The New Yorker ο νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους ξεσηκωμένους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παμούκ σημειώνει ακόμα πως κάθε Κωνσταντινουπολίτης έχει τουλάχιστον μία μνήμη συνδεδεμένη με την πλατεία Ταξίμ και ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, τονίζοντας: «Το να γίνουν σημαντικές αλλαγές σε μία πλατεία και ένα πάρκο που συγκεντρώνουν τις μνήμες εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα σοβαρό λάθος της κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτή η διόλου ευαίσθητη συμπεριφορά αντανακλά ξεκάθαρα το πέρασμα της κυβέρνησης προς την απολυταρχία».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.